RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2016 14:05:00

Ministři financí bohužel zapomněli dodat, že...

Ministři financí bohužel zapomněli dodat, že...

Dohoda ministrů financí EU o daňové transparentnosti přináší rozčarování.

Zástupci členských států Evropské Unie dosáhli minulý týden dohody týkající se předkládání podrobných daňových informací v jednotlivých evropských zemích a jejich automatické výměně mezi svými národními úřady. Závěry vyjednávání však přinesly především rozčarování.

„Samozřejmě chci vidět pokrok v  současné nepřijatelné situaci, kdy nadnárodní společnosti unikají svým daňovým povinnostem, okrádají veřejné rozpočty a tahají peníze z kapes malým daňovým poplatníkům. Upozorňuji ale, že dohoda neřeší situaci komplexně. Ministři financí totiž zapomněli dodat, že jejich dohoda se nebude týkat většiny velkých společností,“ komentuje uzavření dohody europoslanec Pavel Poc.

Prozatímní dohoda o směrnici by postihla jen nadnárodní společnosti dosahujících obratu vyššího než 20,25 miliard korun, tedy pouhých 10 až 15 % velkých společností. Směrnice tvoří první část evropského balíčku opatření v boji proti daňovým únikům. Její přijetí nastane po poskytnutí parlamentního stanoviska a ukončení konzultace ve Spojeném království.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama