RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2010 7:51:27

Na Chebsku zuří boj o pozemky s uhlím

Na Chebsku zuří boj o pozemky s uhlím

Souboj o pozemky pod kterými se ukrývají bilanční zásoby hnědého uhlí se rozhořel na Chebsku. Ačkoliv o těžbě skoro dvou miliard tun uhlí nikdo vážně neuvažuje, tamní radnice chtějí zásoby kompletně odepsat. Jde jim totiž o pozemky nad nimi.

Kvůli bilačním zásobám totiž na parcelách nemohou budovat trvalé stavby. Ve Františkových Lázních i okolí je ale v posledních letech hlad po stavebních parcelách a do toho se vkládá i politika. Odpis zásob na Chebsku totiž požaduje také Strana Zelených, která hrozí tím, že v budocunosti by se zde mohlo reálně těžit.

Naopak část báňských odborníků stanovisku Zelených oponuje s tím, že ochrana ještě zákonitě neznamená těžbu. Zásoby hnědého uhlí na Chebsku jsou totiž, z hlediska geologie, značně problematické kvůli výskytu podzemních vod v relativně malých hloubkách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama