RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2010 8:15:36

Německo a Francie chtějí od Řeků tvrdé úspory

Německo a Francie chtějí od Řeků tvrdé úspory

Finanční pomoc těžce zadluženému Řecku podmiňuje Německo a Francie zavedením přísné hospodářské politiky.

Reagují tak na žádost Řecka o poskytnutí pomoci Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu.

Podle Němců totiž v opačném případě hrozí, že prostředky budou vynaloženy zbytečně a řecké problémy by mohly dále ohrožovat celou eurozónu. Řecko přitom, kvůli sníženém ratingu, defakto nemá šanci půjčovat si peníze na mezinárodních trzích a pomoc unie je pro něj jediná šance jak odvrátit hrozící státní bankrot.

K situaci v Řecku se neopomněl vyjádřit ani euroskeptický český prezident. Jak Václav Klaus uvedl ve svém rozhovoru pro německý list Frankfurter Allgemeine Zietung, za současnou krizi v Řecků může společná evropská měna.

Podobné problémy se ale netýkají zdaleka jen Řecka. Spolu s ním totiž snížila mezinárodní ratingová agentura S&P také hodnocení Portugalska o dvě příčky dolů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama