RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2011 13:57:03

Premiér Nečas škodí České republice

Premiér Nečas škodí České republice

Odmítnutí české vlády připojit se k evropskému paktu pro euro je v rozporu se zájmy České republiky i jejích občanů.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

"Premiér Nečas by měl zcela reálně zvážit rezignaci na svou funkci. Tímto krokem totiž vláda škodí zájmům celé země," říká poslanec Evropského parlamentu Pavel Poc v reakci na odmítnutí české vlády připojit se k evropskému paktu pro euro.

Podle Poce je toto rozhodnutí jen dalším z řady kroků, kterým současný kabinet ztěžuje pozici naší země v EU. A bude mít i zásadní vnitrostátní dopad. Přijetí paktu by totiž významnou měrou ztížilo možnost členských států unie, včetně ČR, hospodařit s deficitními rozpočty. 

"Přitom to byl zrovna Nečas, kdo před volbami sliboval zamezit deficitům státního rozpočtu. Nyní ale přesně stejnou věc vetuje jen proto, že s ní přichází Brusel. To je absurdní," říká Poc. Pakt by, podle něho, přitom výrazně přispěl také k posílení konkurenceschopnosti celé sedmadvacítky.

"Například to, že by se mzdy měly zvyšovat podle produktivity práce, mi přijde jako naprosto racionální a logický požadavek, který může ekonomice jen pomoci. Stejně jako určitá míra daňové harmonizace. Je ovšem otázkou, zda tato vláda dokáže ještě v racionální rovině uvažovat. Všechny její dosavadní kroky svědčí spíše o opaku."

"Že současná česká vláda příliš nevnímá skutečnost, že Česká republika je součástí EU, už jsem si zvykl. Ale tohle je trochu moc. Vláda bez vůle podílet se na tvorbě společné evropské budoucnosti, nás v rozhodování o ní posouvá víc a víc na periferii," dodává Pavel Poc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama