RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2011 15:23:51

Ryby v krizi

Ryby v krizi

Poslanci Evropského parlamentu dnes jednali s evropskou komisařkou pro rybolov Marií Damanakiovou o krizi evropského rybolovu.

Řecká komisařka uvedla, že počet ryb vyložených v přístavech EU se snížil o 30% jen mezi roky 1998 a 2008. Většina rybářského průmyslu v Evropě je ohrožena. Komisařka dodala, že se musí zastavit nadměrný rybolov i když to může mít vliv na zaměstnanost.

Pavel Poc, člen nadstranické skupiny europoslanců "Ryby pro budoucí generace", se obává, že reformní plány, které budou zveřejněny Komisí příští měsíc, čeká těžký boj.

"Je stále mnoho poslanců a vlád po celé Evropě, kterým to prostě nedochází. Krátkodobé myšlení přetrvává," říká Poc.

"Příliš mnoho evropských lodí se doslova honí za hrstkou zbylých ryb. Pokud nakonec žádné ryby nezbudou, zaniknou samozřejmě i ty poslední pracovní příležitosti pro rybáře. Nemluvě o tom, že můžeme zapomenout na ryby na talíři."

Setkání se také zúčastnili představitelé asociace evropských zpracovatelů ryb, fast-foodového řetězce McDonalds a organizace WWF.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama