reklama

RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2010 12:51:00

Stáhněte jaderné zbraně z Evropy!

Stáhněte jaderné zbraně z Evropy!

Poslanci Evropského parlamentu vyzývají prezidenta Baracka Obamu ke stažení zbývajících taktických jaderných zbraní z Evropy.

Vyplývá to z dopisu pro hlavu Spojených států amerických který v těchto dnech koluje parlamentem a který podespala již část evropských zákonodárců.

"Americké jaderné zbraně rozmístěné v Evropě sehrály v dobách studené války svou úlohu při zachování rovnováhy mezi východem a západem. Dvacet let po pádu Berlínské zdi je ale jejich setrvání spíše problematické, " říká europoslanec Pavel Poc, který k apelu připojil svůj podpis.

Výzvu prezidentu Obamovi iniciovalo uskupení Poslanců pro jaderné nešíření a odzbrojení v Evropském parlamentu (PNND) v čele s belgickou poslankyní Friedou Brepoels (členka Skupiny Evropské lidové strany a Evropských demokratů). Ta je přímou reakcí na projev americké hlavy státu pronesený v dubnu 2009 v Praze a zároveň předchází konferenci hodnotící Smlouvu o nešíření jaderných zbraní, která proběhne letos od 3. do 28. května v New Yorku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama