RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2016 14:45:00

Trvalý relokační mechanismus je nerealistický projekt

Trvalý relokační mechanismus je nerealistický projekt

Delegace ČSSD v Evropském parlamentu nesouhlasí a nebude souhlasit s žádným systémem povinných kvót.

 „Delegace ČSSD v Evropském parlamentu nesouhlasí a nebude souhlasit s žádným systémem povinných kvót. Jsme v tomto ohledu zajedno s Vládou České republiky a neshodujeme se s kolegy z některých států EU, které nejsou ochotny pochopit realitu situace v Evropské unii,“ říká Pavel Poc, vedoucí delegace českých europoslanců.

Dohoda s Tureckem, která se snaží ulehčit Řecku od náporu běženců, je v samém počátku. Riziko, že toto řešení vystaví zvýšenému tlaku Itálii, je velké. Musíme proto přemýšlet nad tím, jak hraničním státům opravdu pomoci. Tato pomoc se musí soustředit především na zajištění ochrany vnější hranice Evropské unie. Neustálé pokusy o implementaci trvalého přerozdělovacího mechanismu, který členské státy EU nemohou přijmout, obcházejí příčinu migrační krize a nijak nepřispívají k jejímu řešení.

Dublinský systém není ideální, a proto jeho revize ve snaze zefektivnění je nutná, ovšem lpění na přerozdělovacích mechanismech celkovou situaci spíše zhorší. O návrzích Komise se dnes v některých českých médiích automaticky mluvilo jako o přijatých rozhodnutích, ačkoliv je téměř jisté, že členské státy EU návrhy Evropské komise odmítnou. Jsme přesvědčení, že se zvyšuje počet těch, kteří si již uvědomili, že přijmout a implementovat trvalý přerozdělovací mechanismus by pro Evropu byla cesta do pekel.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama