RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2010 10:02:00

V případě smogu odstartuje na Ostravsku regulace zdrojů

V případě smogu odstartuje na Ostravsku regulace zdrojů

Česká inspekce životního prostředí schávlila reguační předpisy pro osm největších znečiťovatelů na Ostravsku. Pokud se tedy v regionu příště zhorší kvalita ovdzduší, budou muset vybrané firmy povinně omezit výrobu.

Naposledy se s podobnými problémy Ostravsko potýkalo v průběhu února. Ačkoliv tehdy ještě regulační řády schválené nebyly, většina zdrojů omezila svůj provoz dobrovolně.

Nové regulační řády se týkají těchto podniků: Elektrárna Dětmarovice, Elektrárna Třebovice, Energetika Vítkovice, Energetika Třinec, Energetika a Vysoké pece ArcelorMittal Ostrava, Teplárna Karviná, plus závod Výroba surového železa Třineckých železáren.

V budoucnosti budou muset k podobným opatřením ale povinně sáhnout i menší firmy. A to v rámci připravovaného krajského regulačního řádu.

"K této věci by se chtělo říci jen jedno: "Konečně". Kompetence místních a regionálních orgánů jsou zcela dostatečné, jenom nejsou využívány. Ostravsko je z hlediska čistoty ovzduší v katastrofickém stavu. Regulace nicméně nejsou řešením. Řešení je v tomto případě třeba hledat v systémovém přístupu. Osobně bych se vůbec nebránil myšlence vybudovat v regionu jadernou elektrárnu, která by problém víceméně řešila."

RNDr. Pavel Poc, poslanec Evropského parlamentu za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama