RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2019 13:20:30 - Ecco

To se teď Británie bude účasnit evropských voleb?

???? A proč jako, když stejně za půl roku brány EU opustí? Anebo se tady kalkuluje s tím, že prostě jen tak neodejde? Protože zatím tomu nic nenasvědčuje.
A je pravda, že proti odkaldu termínu byla jen Francie? A jestli je, proč myslíte? Myslíte, že to souvisí s historií obou zemí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2019 10:07:16 - RNDr. Pavel Poc
Děkuji za dotaz. Ano, Spojené království se patrně skutečně bude účastnit voleb, a to proto, že v době jejich konání ještě bude členskou zemí Eropské unie. Pokládám to stejně jako Vy za nešťastné. Proti odkladu termínu ve skutečnosti nebyla ani Francie. N8klady v případě “brexitu bez dohody”  jsou totiž obrovské. 57 mld € pro Británii, 10 mld € pro Německo, 7 mld € pro Francii, 300 mil € pro Českou republiku …. další země nevyčísluji. Chování britských politiků je neuvěřitelně nezodpovědné a poznamenané naprostým odtržením od reality. Pro tuto chvíli je zodpovědný přístup ostatních šéfů členských zemí zachránil, protože Spojené království je na pokraji totálního chaosu a odklad byl jediným řešením. Mám za to, že by ve spojeném království měly být co nejdřív předčasné volby spojené s novým referendem.  S pozdravem Pavel Poc