RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2010 19:07:11

100 dní koaliční vlády ODS, TOP 09 a VV

100 dní koaliční vlády ODS, TOP 09 a VV

Vláda rozhodně nezahálela, měla před sebou náročné období a já těch 100 dnů hodnotím velmi úspěšně.

V první řadě chci vyzdvihnout práci svých čtrnácti kolegů ve vládě, kteří pracovali velmi kvalitně. Koaliční vláda prošla celou řadou zatěžkávacích zkoušek. Museli jsme udělat řadu nepopulární rozhodnutí, současně jsme se učili vzájemně spolupracovat v nové sestavě a nebudeme zastírat, že naši práci nám ne zrovna ulehčovalo předvolební období, které souviselo s komunálními a senátními volbami.

Tato vláda dokázala zvládnout i nečekané zkoušky jako byla například srpnová povodeň, která zasáhla sever Čech.

Připravili jsme a také schválili úsporný rozpočet na příští rok. A to v rekordně krátkém čase. Obvykle má vláda na návrh tohoto klíčového zákona více než půl roku. My jsme vše museli zvládnout za tři měsíce.

Shodli jsme se i na zmrazení letošních výdajů tak, aby deficit veřejných financí v letošním roce nepřekročil 5,3 % HDP. Šetříme bez výjimky ve všech rezortech.

Jednoznačně jsme dokázali, že jsme vládou rozpočtové odpovědnosti.

Také jsme například připravili efektivní opatření proti skokovému zdražení elektrické energie v příštím roce. Intenzivně pracujeme na přípravě protikorupčních opatření s tím, aby se udělaly rychlé změny proti netransparentním zakázkám a procesům.

Jsem přesvědčen, že to bylo sto dnů poměrně tvrdé práce, že tu výsledky jsou. To, co je rozhodující, je ale teprve před námi – příprava klíčových reforem. Jsem přesvědčen, že pokud bude vláda tak dobře pracovat jako dosud, tak všechny úkoly, které má před sebou, mimo vší pochybnost zvládne.

Petr Nečas, předseda vlády ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama