RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2010 13:12:10

Bruselská pralinka podezřelé chuti

Bruselská pralinka podezřelé chuti

EK přišla s návrhem, aby rozpočty členských zemí posuzoval Brusel.

Evropská komise přišla s návrhem, aby rozpočty členských zemí vždy posoudil před jejich schválením Brusel. Příklad Řecka a dalších zemí celkem přirozeně vyvolává i v Bruselu obavy. Reakce má být ale přiměřená a nesmí nabourávat suverenitu členských států. Tvorba návrhu rozpočtu je zcela v kompetenci vlády jednotlivých zemí a (ne)schvalování rozpočtu je jejich výsadním právem. Tím, že chce EU vstupovat do tohoto suverénního procesu a rozpočet posuzovat, se staví do pozice arbitra správnosti hospodářské politiky jednotlivých zemí. Naprosto nepřijatelné by bylo, pokud by Evropská unie chtěla rozpočty "předschvalovat". Jsme přesvědčeni, že zabránění opakování "řeckého případu" lze jinými (i již existujícími) nástroji, které národní suverenitu nenarušují.

To samozřejmě nevylučuje zvýšený tlak Evropské unie na členské státy, aby si samy schválily vlastní přísná rozpočtová pravidla. V případě České republiky již ODS dlouhodobě prosazuje schválení finanční ústavy.

RNDr. Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS a poslanec PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama