RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2010 15:43:00

Budeme nejmenší vládou v historii

Budeme nejmenší vládou v historii

Kromě omezení imunity a snížení platů poslanců chce trojkoalice rušit i ministerstva.

Vyjednávací týmy z ODS, TOP 09 a VV se dnes dohodly na omezení imunity poslanců a snížení platů ústavních činitelů. Budoucí koaliční partneři také probrali dosavadní vyjednávání o programových průnicích.

„Projednávali jsme dílčí výstupy z jednotlivých pracovních komisí. Diskutovali jsme o problematice vysokého školství a v otázce školného jsme schopni dosáhnout kompromisu. Bavili jsme se o otázce učitelských platů a vypadá to, že najdeme kompromisní návrh," řekl po jednání lídr ODS Petr Nečas.

Zástupci budoucí vládní koalice se také zabývali ustavující schůzí Poslanecké sněmovny. „V tuto chvíli se spíše kloníme k variantě, že předseda Poslanecké sněmovny by měl reprezentovat sněmovní většinu. Dohodli jsme se na společném návrhu v oblasti omezení imunity poslanců. Návrhy, které budou řešit problematiku snížení platů ústavních činitelů," řekl místopředseda ODS.

Lídr ODS Petr Nečas také upozornil, že o rozdělení ministerských postů dosud nejednali. „Žádná křesla jsme zatím nedělili, nedělíme, všechny poměry, která uvádějí média jsou nepravdivá. Jediné, co jsme si řekli, je počet ministerstev s tím, že jsme se shodli na tom, že vláda na základě koaličního projektu bude nejmenší vládou v historii," dodal Petr Nečas.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama