RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2009 14:25:38

Interpelace předsedy vlády ze dne 10. 12.2009

Interpelace předsedy vlády ze dne 10. 12.2009

Vážený pane předsedo vlády, nejenom mediálně, ale na základě osobní zkušenosti mohu potvrdit, že jako vaši poradci vystupují pan Vladimír Mlynář a pan Michal Frankl.

<span class="Apple-style-span" style="font-size: 13px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; ">Zajímalo by mě, v&nbsp;jaké oficiální funkci a pozici jsou na Úřadu vlády tito dva pánové.&nbsp;Na základě jakého pracovněprávního vztahu jsou tedy označováni za poradce, nebo v&nbsp;jednom případě dokonce vedoucího poradců předsedy vlády. Je to pracovní vztah klasický, tedy pracovněprávní na základě zákoníku práce, nebo se jedná o&nbsp;některý z&nbsp;druhů externích vztahů?</span><p align="justify">Za další, kterých jednání se tito dva pánové zúčastňují. Zúčastňují se pravidelných jednání vlády? Zúčastňují se a jsou přítomni poradě ekonomických ministrů a dalších případných schůzek, které se týkají jednání vládních orgánů, případně jednotlivých ministerstev?</p><p align="justify">Zajímalo by mě také to, zda v&nbsp;případě, že tito pánové nejsou v&nbsp;pracovněprávním vztahu s&nbsp;Úřadem vlády a jsou v&nbsp;některém druhu z&nbsp;externích vztahů, zda jste si vědom toho, že se jedná o&nbsp;klasický případ tzv. švarcsystému, čili že v&nbsp;tomto případě nelegálně jsou zaměstnáváni v&nbsp;rozporu se zákoníkem práce.</p><p align="justify">Za další by mě zajímalo, zda v&nbsp;případě, že jsou externími zaměstnanci Úřadu vlády, že z&nbsp;této pozice nemusí hlásit a žádat své nadřízené o&nbsp;souhlas s&nbsp;dalšími paralelními pracovními poměry, případně podnikatelskými aktivitami.</p><p align="justify">Za třetí. V&nbsp;případě, že jsou v&nbsp;externím vztahu s&nbsp;Úřadem vlády, tak nemusí při nástupu a odchodu podle zákona o&nbsp;konfliktu zájmů hlásit pohyby svého majetku. V&nbsp;případě, že by byli v&nbsp;externím vztahu, a proto chci toto jednoznačné potvrzení, tak by tímto způsobem byl obcházen zákon o&nbsp;konfliktu zájmů.</p><p align="justify">Chtěl bych tedy jasnou odpověď na tyto záležitosti. Děkuji.</p><p align="justify">&nbsp;</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama