RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2010 16:36:00

Končí hrátky s důchodovým systémem

Končí hrátky s důchodovým systémem

Rozhodnutí Ústavního soudu dává za pravdu plánu ODS na důchodovou reformu

Rozhodnutí Ústavního soudu je průlomové. Končí tak hrátky s důchodovým systémem, končí období populistických slibů 13. důchodu.

Rozhodnutí dává jasný signál všem, kteří dosud odmítali důchodovou reformu: Buď reforma, nebo nízké důchody. Alternativou je získat další miliardy na důchodový účet, které ale v současnosti nemáme.

To by znamenalo zvýšení sociálního pojištění, které je už tak v Česku jedno z nejvyšších na světě. S takovým krokem nemůžeme souhlasit, protože by to ohrozilo konkurenceschopnost české ekonomiky a vedlo ke ztrátě desetitisíc pracovních míst.

Jedinou skutečnou alternativou je tedy důchodová reforma.

Proto vyzýváme ministerstva financí Eduarda Janotu, aby urychlil práce nové Bezděkovy komise. ODS jasně deklaruje, že je ochotná podřídit své politické cíle odborným závěrům této komise.

Popírání nutnosti důchodové reformy, jak to neustále dělá ČSSD, v tuto chvíli znamená přímé ohrožení nízkopříjmových lidí nižšími důchody.

Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama