RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2010 17:19:01

Křik sociální demokracie je lidově řečeno mimo mísu

Křik sociální demokracie je lidově řečeno mimo mísu

Výsledná verze reforem navržených Bezděkovou komisí bude odlišná.

Lídr ODS Petr Nečas se dnes setkal se členy Bezděkovy komise. Mluvili o návrzích penzijní reformy a o krocích, které bude muset příští vláda realizovat.

"Dohodli jsme se na intenzivní vzájemné komunikaci. Máme zájem na tom, aby se návrhy, které byly předloženy, rozpracovávaly na Ministerstvu práce a sociálních věcí a na Ministerstvu financí tak, abychom byli schopni pokračovat v důchodové reformě i v dalších fázích," řekl po jednání lídr ODS Petr Nečas.

Podle Nečase bude záviset na konečné podobě důchodové reformy. "Obecně lze říci, že sbližování sazeb DPH je krok, který je podporován i Ministerstvem financí. V roce 2004 za vlády ČSSD došlo na jaře k přesunu obrovského objemu komodit, které byly zdaňovány ve snížené sazbě DPH z pětiprocentní do devatenáctiprocentní.

Tehdy to znamenalo zvýšení odvodů z DPH o 40 miliard korun. To bylo podle tehdejších cen masovější zvýšení DPH než krok, který navrhuje v jednom scénáři Bezděkova komise, protože v dnešních cenách se jedná zhruba o 50 miliard korun," řekl novinářům místopředseda ODS.

"Kritika, že se jedná o asociální opatření vedoucí k prudkému růstu cen nebo křik sociální demokracie, je lidově řečeno mimo mísu. Krok, který ČSSD provedla před šesti lety, byl mnohem masivnější z hlediska zvýšení cen než krok, který navrhuje Bezděkova komise," dodal Nečas.

Výsledná verze reformy bude podle lídra ODS verzí, která bude odlišná od toho, co bylo předloženo. Petr Nečas zdůraznil, že se chce domluvit na reformách i se sociální demokracií.

RNDr. Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS a poslanec PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama