RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2011 11:08:00

Není nám úplně jasné o co Věcem veřejným jde

Není nám úplně jasné o co Věcem veřejným jde

Na programové části koaličního dodatku je shoda 99 %. Jsme připraveni ho podepsat.

Včera proběhlo několikahodinové jednání K9. Dovolte mi, abychom k němu zaujali postoj. Považovali jsme za neúčelné, aby pokračovalo další nekonečné jednání o požadavcích, které se neustále měnily a stupňovaly. Je skutečností, že jsme se dokázali dohodnout na 99 procentech programového obsahu doplňku koaliční smlouvy.

Nicméně nám není úplně jasné, o co vlastně Věcem veřejným jde. Respektive to je ta lepší varianta. Ta horší je, že nám to je jasné až příliš. Když to řeknu zjednodušeně: že chtějí vlastního stranického ministra dopravy a k tomu jako dáreček 14 miliard korun navíc.

Považovali jsme za nemožné takto dál pokračovat. V minulém týdnu jsme jednali nepřetržitě prakticky 9 hodin. Pro nás platí koaliční smlouva a cítíme se jí být vázáni, stejně jako vládním programovým prohlášení. Jsme připraveni podepsat to, co bylo k dnešnímu dni v programové části dohodnuto. To považujeme za věc, která by schválena. O tom, co dohodnuto nebylo, nemá smysl jednat dál v tomto aranžmá.

Jsme připraveni se o tom s našimi partnery seriózně bavit. Na druhou stranu pokračování nekonečných jednání, kdy jsou požadavky pořád měněny, posunovány a znovu nastolovány, nemá význam. Jsme připraveni podepsat dodatek v podobě, jak byl dojednán.

Co se týká personálních věcí, řekl jsem již mnohokrát, že považuji za oprávněné, aby Věci veřejné měly 4 křesla ve vládě. O této věci jsme nikdy neodmítali jednat.

RNDr. Petr Nečas, předseda strany, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení a předseda vlády, poslanec PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama