RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2010 17:22:00

Nově ustavená vláda musí být aktivním tvůrcem rozpočtu

Nově ustavená vláda musí být aktivním tvůrcem rozpočtu

Lídr ODS Petr Nečas informoval prezidenta Václava Klause o povolebních jednáních.

Lídr ODS Petr Nečas dnes informoval prezidenta Václava Klause o stavu vyjednávání o koaliční vládě ODS, TOP 09 a VV. Oba se shodli, že by nově vznikající kabinet měl aktivně tvořit rozpočet na příští rok.

„Shodli jsme se v tom, že by bylo velmi dobré, aby nově vznikající vláda byla aktivním tvůrcem státního rozpočtu, aby byla vytvořena tak, že od počátku aktivně zasáhne do přípravy státního rozpočtu na rok 2011. Pan prezident se také tázal na některé kroky, které máme před sebou z hlediska vyjednávání o Poslanecké sněmovně, ustavující schůze Sněmovny," řekl po jednání lídr ODS Petr Nečas.

Lídr ODS s prezidentem také diskutoval o některých dílčích výsledcích jednacích týmů. „Vysvětlovali jsme si některé detaily o školném, například že celý model bude muset být dojednán v nové vládě, protože není možné, aby koaliční smlouva obsahovala téměř celé paragrafované znění všech návrhů," dodal místopředseda ODS.

„Probírali jsme také situaci v Občanské demokratické straně. Pan prezident se rozhodl zvolit cestu dopisu, který napsal delegátům a požádal mě, abych delegátům kongresu tento dopis přečetl. Podobný krok jsem očekával. Když jsem zval pana prezidenta na kongres, tak naznačoval, že vzhledem k jeho časovým možnostem je jeho návštěva málo pravděpodobná," dodal Nečas.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama