RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2011 21:49:39

ODS o nové koaliční smlouvě s Věcmi veřejnými vyjednávat nebude

ODS o nové koaliční smlouvě s Věcmi veřejnými vyjednávat nebude

Výkonná rada ODS dnes přijala usnesení, ve kterém jednoznačně konstatuje připravenost ODS vyjednávat o dodatku ke koaliční smlouvě. Jednoznačně však odmítla vyjednávat s Věcmi veřejnými o nové koaliční smlouvě.

"ODS je připravena vyjednávat o dodatku koaliční smlouvy, respektive dojednat tento dodatek. Ale o nové koaliční smlouvě se stranou Věci veřejné ODS vyjednávat nebude. Pokud existují úvahy, které jsme zaznamenali, že by snad mohla být vypovězena stávající koaliční smlouva ze strany jedné z koaličních stran a vyjednána nová smlouva, tak ODS jednoznačně a jednomyslně hlasováním výkonné rady sděluje, že o nové koaliční smlouvě s Věcmi veřejnými vyjednávat nebude," vysvětlit po jednání výkonné rady předseda ODS Petr Nečas.

Petr Nečas dále řekl, že ODS považuje za bezpředmětné dále pokračovat ve vyjednávání dodatku koaliční smlouvy, protože již bylo dosaženo 99 % shody na jeho programové části. "Celá debata je o dvou nebo třech řádcích dvanáctistránkového dokumentu. To považujeme za věc, která nemá vyjednávací perspektivu," řekl Nečas, který doplnil, že požadavek Věcí veřejných na 4 vládní posty považuje za legitimní a je připraven se touto záležitostí zabývat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama