RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2010 14:21:00

Pověření sestavením vlády si vážím

Pověření sestavením vlády si vážím

V příštích čtrnácti dnech budeme velmi intenzivně hledat programovou shodu.

Prezident republiky Václav Klaus dnes dopoledne pověřil sestavením nové vlády lídra ODS Petra Nečase. Za dva týdny má místopředseda ODS informovat pana prezidenta o stavu vyjednávání mezi ODS, TOP 09 a VV.

„Já si tohoto pověření velmi vážím a samozřejmě budeme pracovat velmi intenzivně na tom, aby Česká republika spěla k většinové vládě, tato země to potřebuje. Musíme řešit problém s rozpočtem již na tento rok, který může mít ještě větší schodek, než se předpokládalo. Potřebujeme akceschopnou vládu, která bude bojovat se zadlužováním," řekl lídr ODS Petr Nečas.

Místopředseda ODS s panem prezidentem dnes krátce mluvil o záležitostech, které se týkají aktuální situace na české politické scéně a v Občanské demokratické straně. Podle Petra Nečase to byl spíše rozhovor, který byl přátelského charakteru než ryze politického.

„Za čtrnáct dní mám pana prezidenta informovat o tom, jak běží další jednání. Není tím řečeno, že do té doby musí vzniknout vláda, je to termín, kdy se sejdeme a já ho budu informovat o probíhajících jednáních a o dílčích výsledcích, kterých bylo při jednáních dosaženo," dodal lídr občanských demokratů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama