RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2010 14:15:15

Shodli jsme se na přímé volbě prezidenta a klouzavém mandátu poslance

Shodli jsme se na přímé volbě prezidenta a klouzavém mandátu poslance

Vyjednávání o programových průnicích ODS, TOP 09 a VV pokračují.

Vyjednávání o programových průnicích ODS, TOP 09 a VV pokračují. Strany se dnes ráno shodly například na přímé volbě prezidenta, klouzavém poslaneckém mandátu nebo na nutnosti diskutovat o důchodové reformě napříč politickým spektrem.

"Společně s politickými partnery jsme projednávali dílčí výstupy ze všech sedmi odborných vyjednávacích skupin. Dohodli jsme se, že všechny tři zúčastněné strany začnou pracovat na konkrétním legislativním návrhu, který by měl umožnit přímou volbu prezidenta republiky," řekl po jednání na tiskové konferenci lídr ODS Petr Nečas.

Dalším závěrem, na kterém se političtí partneři shodli, je, že by měl být vytvořen systém, který umožní výkon tzv. klouzavého mandátu. "Člen vlády, který je poslanec, by po dobu, kdy vykonává mandát člena vlády, nevykonával poslanecký mandát a na jeho místo by nastoupil náhradník. V případě, že by člen vlády skončil, tak by se na to poslanecké místo vrátil," dodal Nečas.

ODS, TOP 09 a VV se také shodli, že na tématu důchodové reformy chtějí intenzivně spolupracovat a diskutovat i s ČSSD, a to ve snaze najít širší politickou shodu nad konkrétní podobou nové reformy, než je shoda tří potencionálních koaličních partnerů.

RNDr. Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS a poslanec PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama