RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2010 17:21:00

Socialistickým slibům už nedůvěřují ani na Slovensku

Socialistickým slibům už nedůvěřují ani na Slovensku

Vyjádření lídra ODS Petra Nečase k výsledku voleb na Slovensku.

Také volby na Slovensku ukázaly, že lidé nedůvěřují socialistickým slibům. V ekonomicky složité době se obracejí na středopravicové strany. Očekávají od nich především, že dokáží odpovědně zacházet s veřejnými rozpočty a snižovat zadlužení státu.

Situace na Slovensku je v několika rysech podobná povolební situaci v Česku. Také vítězný Ficův Smer ztratil podporu v posledních týdnech před volbami podobně jako Paroubkova sociální demokracie a jeho vítězství mu nezaručuje cestu k sestavení vlády. Dosud opoziční středové a pravicové strany mají na Slovensku nově šanci díky většině v Národní radě vytvořit koaliční vládu.

Volební lídr SDKÚ-DS Iveta Radičová zhodnotila výsledek jako úspěch. Zdůraznila přitom, že si občané Slovenska vybrali cestu odpovědnosti. To je určitě pozitivní závěr voleb na Slovensku. Povolební vyjednávání u našich východních sousedů určitě jednoduchá nebudou. Podobnost je mimo jiné i v úspěchu nedávno vzniklých stran SaS a Most-Hít. Přeji Ivetě Radičové, aby se jí podařilo vytvořit dohodu, která bude pro občany Slovenska zárukou pozitivních změn.

Petr Nečas, lídr ODS
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama