RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2010 14:23:50

Vyrovnaný rozpočet, ne "sliby - chyby"

Vyrovnaný rozpočet, ne "sliby - chyby"

Petr Nečas zveřejnil priority ODS pro prvních 100 dní vlády.

Volební lídr ODS a kandidát na premiéra Petr Nečas dnes představil Agendu 100, což jsou priority, které bude prosazovat Občanská demokratická strana v případě, že dostane důvěru od voličů a vytvoří vládu rozpočtové odpovědnosti.

„Zastávám politiku konkrétních kroků. Nejdu cestou „sliby - chyby"," zdůraznil Petr Nečas. Představil svůj plán pro prvních 100 dní vlády. Zároveň na tiskové konferenci předal novinářům seznam priorit, podle kterého budou moci sledovat a odškrtávat splnění jednotlivých kroků.

Nečas z pětatřiceti bodů vyzdvihl pět nejvýznamnějších opatření: „Přijmeme finanční ústavu a zákon o vyrovnaném rozpočtu. Je to klíčová norma pro budoucnost České republiky. Musíme zastavit zadlužování, a proto není žádný důvod vyčkávat," upozornil Petr Nečas. Jako další ze seznamu vyzvedl podporu vytváření pracovních úvazků, zamezení zneužívání sociálních dávek nebo úhradu DPH pouze ze zaplacených faktur.

„Pátým návrhem, který budeme realizovat, je vyšší hmotná odpovědnost u politiků a vyšších úředníků veřejné správy za jejich rozhodování. Zpřísníme tresty za korupční jednání veřejných činitelů, kteří rozhodují o veřejných zakázkách," poznamenal Petr Nečas.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama