RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2010 20:05:17

Žaloba na Kubiceho byla pro ČSSD jen předvolební hra

Žaloba na Kubiceho byla pro ČSSD jen předvolební hra

Možná se také ČSSD obávala, že by soud rozhodl v její neprospěch.

ČSSD dnes překvapila. Je po volbách, a tak se věci mění. Lidový dům z ničeho nic stáhl žalobu ohledně Kubiceho zprávy. Najednou nejde o téma prvořadého významu. Před volbami plnila žaloba roli marketingového štítu. Bývalý šéf Útvaru pro odhalovaní organizovaného zločinu Jan Kubice dostal účelově nálepku "agent ODS" a ČSSD vystupovala jako oběť "nechutného politického tlaku".

Soudní proces je pro většinu lidí zpravidla cesta, jak dosáhnout spravedlnosti. Takový postoj je ale jistě nezávislý na tom, kdy probíhají jakékoli volby a jak dopadnou. Postoj ČSSD ale jen potvrdil, že o spravedlnost nešlo, ale prostě o předvolební hru. Možná se také ČSSD obávala, že by soud rozhodl v její neprospěch a nepřímo tak přiznal, že Jan Kubice nejednal v zájmu žádné konkurenční politické strany a že ani tvrzení uvedená ve zprávě nemusejí být nepravdivá. V každém případě je škoda, že se veřejnost nedozví konečné rozhodnutí soudu. Mimochodem soud první instance už jednou tuto žalobu ČSSD zamítl.

RNDr. Petr Nečas, volební lídr a místopředseda ODS a poslanec PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama