RSDr. Alexander Černý

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2017 14:33:00

Věnujme tichou vzpomínku mrtvým v Istanbulu

Věnujme tichou vzpomínku mrtvým v Istanbulu

Ani čas Vánoc a Nového roku nepřinesl klid. Terorismus neuznává žádná omezení a nemá úctu k lidským životům.

V luxusním klubu Reina, který je vyhledáván i turisty a nachází se v tzv. evropské části Istanbulu, vítalo nový rok téměř 700 lidí. Třicet devět z nich zemřelo a sedmdesát osob je zraněno. Mezi mrtvými je 27 turistů. Dosud známé informace potvrzují, že mezi nimi nejsou Češi.

V současné době se k teroristickému útoku v noci ze Silvestra na Nový rok přihlásila organizace Islámský stát. Její bilance je stále hrůznější. Je bezpodmínečně nutné napnout všechny síly, aby k takovýmto činům přestalo docházet. Namístě je nejen vyjádření soustrasti rodinám obětí, ale především výzva k sounáležitosti mocností k obraně proti islámským teroristům. V tomto případě turecké policejní orgány v součinnosti s armádou zatím nedocílily zadržení útočníka. A tak nezbývá než doufat, že jeho rukou nezemřou další nevinní lidé.

Názory, že Česká republika je zatím bezpečnou zemí, jsou pouze snem nás všech. Nikdo nemůže zaručit, že Islámský stát nezmění teritoria svých útoků a neobrátí se i proti našim lidem. Jakákoliv bezpečnostní opatření tomu nedokáží zcela zabránit, a proto je třeba, aby vrcholoví politici odložili své rozdílné názory na různé ekonomické a politické věci a v tomto případě se konečně dohodli, protože jinak hrozí, že budeme žít ve strachu, co nás čeká v příštích dnech.

Přijímání uprchlíků, které i přes tyto hrůzné události prosazuje německá kancléřka Merkelová v rámci solidarity a pomoci, je pro naši republiku a její občany nepřijatelné. S přílivem uprchlíků se zvyšuje potenciál nebezpečí, a to jistě nikdo nechceme.

Alexander Černý
poslanec PSP ČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama