ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2017 4:32:00

A jak šel čas

A jak šel čas

Píše se rok 2017. Doba se změnila a my s ní. Naše děti a vnoučata nás doslova donutily naučit se pracovat s Facebookem, Twittrem, používat tablet, prostě žít s dobou. Někdy však nezaškodí zavzpomínat.

Nostalgie v rámci našeho mládí nás občas zavede tam, kam snad ani nechceme. Po cestách po kraji jsem v jednom hloučku se zájmem poslouchal, jak vše bylo lepší, jak byly levné potraviny a vlastně nám nic nechybělo. V euforii našeho mládí jsme zapomněli i na to, že banány a mandarinky jsme vídali většinou o Vánocích, a to ještě s velkými frontami. Čekalo se na maso i toaletní papír. Jednu výhodu však ta doba měla. Bylo nám dvacet a měli jsme život před sebou. Jezdili jsme na chmel a čekali, co všechno nám budoucnost přinese.

Po chvíli diskutující uznali, že platy byly tehdy menší a některé potraviny naprosto nedosažitelné. Dnes najdeme na pultech obchodů široký sortiment a můžeme si vybrat, co skončí v našem nákupním košíku. Tehdy také byly menší sociální rozdíly, lidé měli nárok na práci a voda byla levnější. Nakonec však zvítězila pozitiva dneška. Přesto je třeba se s nadcházejícími poslaneckými volbami zamyslet nad tím, jaký bude mít KSČM program. Je třeba se bezesporu zasadit o sociální stabilitu našeho státu, dosáhnout toho, aby nedošlo k dalšímu skokovému zdražení vody, která se stává strategickou surovinou, a vlastnictví vodárenských společností se opět vrátilo do rukou obcí a měst. Je také nutné posuzovat jednotlivé regiony v rámci možnosti pracovních příležitostí a ne pouze zprůměrovaným číslem z celé republiky.

Byl bych nerad, kdybychom nedokázali uznat, že doba se změnila a získali jsme i jiné výhody. Jen vzpomínat a nadávat na současnost opravdu nemá žádný smysl. V našem diskusním hloučku jsme se  shodli i na tom, že nejlepším atributem let minulých bylo naše mládí. Stejně jako je tomu dnes, kdy mladí lidé jdou za svými cíli a my se musíme snažit, aby mohli dosáhnout splnění svých snů. A nejen to. Je třeba naučit je vážit si starší generace a seniorů, jejichž zkušenosti mohou ještě dnes ovlivnit mnohá rozhodnutí. Proto budu rád, pokud nejen volební program KSČM, ale hlavně jeho naplňování, pomůže nám všem k důstojnému životu a zajištění základních potřeb a práv všech občanů.

Josef Nekl
poslanec PSP ČR za KSČM


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama