ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.11.2017 4:31:00

Zárodek jednotné Národní fronty nebo opět podvod na voličích?

Zárodek jednotné Národní fronty nebo opět podvod na voličích?

Volebně neúspěšné tzv. demokratické strany se vrací ke kořenům. Jak jinak lze nazvat povedená taškařice v předvečer výročí ekonomického a politického převratu z roku 1989.

Ti malí z nejmenších se hrdě jako jedna žena a jeden muž postavili před mikrofon a oznámili městu a světu, že utváří demokratický blok k vyřešení povolební krize, kterou sami režírují. Hle, nová jednotná, ideově semknutá Národní fronta je tu. Mnozí aktéři, zejména pánové z KDU-ČSL či politický matador Miroslav Kalousek, který vyšel ze stejného lůna, s tím mají bohaté zkušenosti. Přece v jednotě je síla a postoje vedoucí síly, zde ODS, jsou rozhodující, ne-li závazné. Ohánějí se nějakým imaginárním číslem 27 % voličů, což je více jak jeden a půl miliónů hlasů v nedávných volbách do Poslanecké sněmovny. A proto mají nárok na tolik a tolik postů v orgánech sněmovny, bez ohledu na Zákon o jednacím řádu sněmovny. Dovolte mi tedy jeden naivní dotaz. Proč se volební koalice báli lídři KDU-ČSL a STAN? Proč tyto dnes semknuté strany, které si šly po krku v minulém volebním období nešly do voleb v jednotné koalici. Vždyť tento blok demokracie = ODS, KDU-ČSL, STAN a TOP09 by podle jejich filozofie hladce přeskočil povinnou 20 % hranici potřebnou ke vstupu do sněmovny. Ale volila volička ODS například TOPO9? Volil volič KDU-ČSL hnutí STAN? Pochybuji. A v tom případě je tzv. demokratický blok další podvod na voličích za posledních 28 let. O co demokratičtější a realističtější je postoj představitelů KSČM, kteří přiznávají vítězi voleb práva vyplývající ze Zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. A to z jediným cílem. Co nejrychleji stabilizovat politickou scénu a přistoupit k plnění závazků, které má vláda a zákonodárci vůči občanům. V prvé řadě jde o schválení státního rozpočtu a na ně navazující sliby v důchodové a mzdové oblasti. Tento názor vyjadřují členové KSČM na právě probíhajících výročních členských schůzích. Politikaření přece není náš program.

Josef Nekl, předseda KV KSČM Olomouckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama