RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2010 9:30:22

Dopis od předsedy ZO č.1 AVZO Janov

Dopis od předsedy ZO č.1 AVZO Janov

K uměle vytvořené kauze v mosteckém Týdeníku Homér, tzv. „Problém Balín“ Některá jména v tomto článku byla záměrně změněna, nikoli však skutečnosti . (To kdyby mně nějaký d.... chtěl dát k soudu !)

Nedávno jsem si na zasedání Litvínovského zastupitelstva sedl nad noviny. Ne schválně a židle byly také čisté. Jen tam tak ležely na každé třetí židli pro veřejnost. Do začátku zbývalo pár minut ,tak jsem začal listovat. Odyssea, týdeník. Do oka mi padl hned na druhé straně tučný nadpis „Problém Balín“ a slovo senátor v první větě článku .Protože jsem s tímto pánem v posledním roce několikrát jednal a protože pomohl naší společenské organizaci vyřešit dost zapeklitý problém s majetkem, jal jsem se číst pečlivě.“Tak copak nám o našem senátorovi píšou?“ Pocit, který se mne začal zmocňovat, když jsem četl dál byl stále horší. „Politická zrůda“, řekl jsem si po přečtení článku. „A já si od něho nechám pomáhat! „Neoplývám nepřeberným množstvím zásad, ale těch několik málo opravdu striktně dodržuji.

„V minulém čísle jsme uvedli..“ stálo v úvodu a „Příště se o tomto vykutáleném politikovi dozvíte víc…..“ ,hlásala douška článku. Noviny jsem zabavil a doma sedl k internetu. Na stránkách Odyssey jsem našel všechna čísla se zmínkou o „seriálu o našich komunálních politicích“ a všechny od začátku přečetl. Seriál o politicích se scvrkl na jediné srovnání dvou poslanců parlamentu a řečeného senátora a nespočet článků ,dopisů od čtenářů a tabulkových výčtů finančních „požitků politiků“ v několika po sobě jdoucích číslech.

Po dvou poslancích v dalších číslech nebylo už ani vidu,ani slechu (alespoň v těch čtyřech co jsem četl) a zůstal jenom senátor. Marně jsem v dopisech od čtenářů hledal alespoň jednu pozitivní zmínku. Všechny plné zloby a záště, některé hraničící s urážkami. „Sakra, takhle toho člověka neznám“,říkal jsem si…    a pak mi to pomalu začalo docházet !

Jako první jsem odhalil statistickou „chybu“ která zřejmě bystrému oku protřelého redaktora unikla. V přehledných tabulkách srovnání tří politiků se skvěly cifry do nedávné doby zinkasovaných peněz od platů přes náhrady a různé příspěvky až po odměny asistentů.

V této disciplíně zaujímal vedoucí pozici samozřejmě pan senátor. Komentář k tomuto srovnání hrdě hlásal : „Podívejte se , inkasoval nejvíc!“ , což je z této tabulky patrné. Inkasoval skutečně nejvíc , ale ouha ! Ne za stejné období !!!!!!  Mistru pera uniklo, že druzí dva senátorovi sparing-partneři v tomto srovnávacím boji pobírají zmiňované „prebendy„ o dva roky méně!

Sáhl jsem po kalkulačce a jal se počítat. Protože nejsem žádný teoretický vědec, bude muset stačit selský rozum. Vydělil jsem celkovou uváděnou částku u každého politika počtem uvedených měsíců činnosti a ouha chybička se vloudila a senátor se rázem přesouvá na beznadějně poslední místo našeho srovnávacího žebříčku ! Ale proč taková matematická chyba? Náhoda a nebo že by někdo tak moc chtěl aby v tomto srovnání senátor zaujímal první příčku ?!

Přestávám počítat a znovu pročítám rozhořčené dopisy morálně nekompromisních čtenářů. A zdá se mi to ,nebo se ve většině těchto literárních děl opakují stejná slovní spojení a výrazy ? Nejsem odborník ani v tomto oboru a tak následující den volám své známé grafoložce, jejíchž služeb využívá i policie v některých případech. „Většinu těch dopisů stylizovala jedna osoba“ ,potvrzuje moje temné podezření. Teď už se předmět mého zájmu přesunuje do jiné roviny. „Hele, ty znáš někoho v Odyssey ,viď“ ptám se kamaráda po telefonu. „Jo, co potřebuješ? Jestli chceš aby ti něco otiskli tak se připrav. Tam se všechno platí a není to zrovna levný. Známej z redakce za mnou tuhle přišel a říkal ,že budou psát o pohřebnictví na Mostecku a jestli prej můžou psát taky o naší firmě. Řekl jsem mu že klidně můžou a on na to ,že si ten článek ale musíme zaplatit !“ „Tak u nich nechci ani nekrolog .“ Odpovídám a děkuji kamarádovi za informaci.

„Takže žádné nezávislé noviny a v tom případě ani žádný nezávislý průzkum komunálních politiků ! Někdo si to zaplatil !“ Při pročítání stránek na internetu narážím na stránku Český region titul 5 Mostecká Odyssea a nestačím se divit . Položka za stránku je pěticiferná ! Tak tohle si asi nějaký zhrzený a naštvaný volič asi těžko může dovolit. Něco mne znovu nutí zavolat kamarádovi. „Hele, ty znáš i tu šéfredaktorku toho plátku? Tu co píše v každým čísle ten sloupek vpravo.“ „Jo znám ,ale spíš od vidění. Teď jsem jí zrovna několikrát viděl v restauraci Schody v potoce ,kam občas chodíme na obědy . S takovou tou nakrátko ostříhanou brejlatou ženskou co dělá na magistrátu, myslim že se jmenuje Mařenková nebo tak. Seděli tam několikrát spolu nad nějakejma papírama. Ty tam fakt chceš inzerovat,nebo co?“ „Ne, nechci , děkuju ti .“

Sedím a přemýšlím o spojitostech. Znovu šátrám na netu a pídím se po dalších informacích.

Pročítám senátorův profil, stránky s jakýmikoliv zmínkami o jeho počinech, ze zoufalství už pročítám i různé zápisy z různých jednání a všechno do sebe začíná pomalu zapadat .

 Je to asi větší než jsem ochoten si v téhle chvíli připustit a jedním si začínám být jistý. Ona není jediná ! Někdo za tím ještě musí být. Ona není jediná z těch mafiánů, kterou jsi musel Vlasto strašně   NASRAT !!!!!!

 

                  Vím, že je to nepoužitelné ale snad Tě to alespoň pobaví !        Leoš Vaněk

 

Leoši,

 

díky za Tvou odvahu a vyjádření podpory a souhlas se zvěřejněním. Vím dobře, co takový postoj v mosteckých podmínkách znamená. O to více si Tě vážím a přeji hodně úspěchů v práci s dětmi a řízení ZO AVZO.

 

S úctou Vlastík Balín, senátor PČR a kamarád

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama