RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2010 18:48:42

Pěvecké sbory ze ZŠ Litvínov – Janov „zkrášlily“ Valdštejnskou zahradu Senátu

Pěvecké sbory ze ZŠ Litvínov – Janov „zkrášlily“ Valdštejnskou zahradu Senátu

Ve čtvrtek 4. června 2009 se ve Valdštejnské zahradě Senátu PČR na pozvání senátora za Mostecko Vlastimila Balína představily pěvecké sbory Janováček a Strunky ze ZŠ a MŠ Litvínov - Janov pod vedením manželů Jaroslava a Olgy Vernerových.

Pěvecké sbory ze ZŠ Litvínov – Janov „zkrášlily“ Valdštejnskou zahradu Senátu PČR

 

Ve čtvrtek 4. června 2009 se ve Valdštejnské zahradě Senátu PČR na pozvání senátora za Mostecko Vlastimila Balína představily pěvecké sbory Janováček a Strunky ze ZŠ a MŠ Litvínov - Janov pod vedením manželů Jaroslava a Olgy Vernerových. Vystoupily se svým zkráceným repertoárem jako „předskokani“ tradičního Kulturního léta v Senát PČR, kdy se každoročně vždy ve čtvrtek od června do září představují se svými aktivitami různé umělecké soubory a hudební tělesa z celé republiky. Janovští byli v pořadí již třetími, kteří po dětském pěveckém soboru dětí MŠ Permoníček Most a Čmeláček Žatec a Nord Bend Bigbendu ZUŠ Litvínov, kteří reprezentovali kulturu Mostecka v překrásných prostorách Sala terreny ve Valdštejnské zahradě Senátu PČR v Praze. Jak při úvodu a představení koncertujících pěveckých souborů Janováček a Strunky řekl senátor V. Balín, přijely ukázat, že na Mostecku nejsou jen gheta, nepřizpůsobiví občané, ale že zde žijí stejní lidé jako kdekoliv jinde v ČR, mají své starosti a dokáží se prezentovat kulturními hodnotami. Jeho slova pak podtrhl umělecky silný projev obou dvou souborů, jak teprve dva roky působícího Janováčku, tak jeho „dvacetipětiletého staršího bratříčka“ souboru Strunky. Téměř zaplněné hlediště před Sala terrenou aplaudovalo každou písničku a při závěrečné písni se někteří diváci nechali unést tak, že, jak sami říkali, až jim šel mráz po zádech, zejména z výkonu sólové zpěvačky. Mladí zpěváci byli naopak okouzleni prohlídkou historických prostor Senátu PČR i Valdštejnskou zahradou. Nikomu z nich ani moc nevadilo poněkud chladnější počasí a na závěr mohla opadnout i tréma jejich vedoucí O. Vernerové, která z rukou senátora V. Balína převzala kytici jako závdavek na odměnu za předvedený výkon obou souborů. Kulturní léto 2009 v Senátu PČR bylo důstojně odstartováno a Janováček se Strunkami nasadily dalším vystupujícím uměleckou laťku vysoko. Díky za dobrou reprezentaci Mostecka! (vb)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama