RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2010 21:32:10

Praha pod mrakem, ale dětské pěvecké sbory z Mostu a Žatce oslnily Senát PČR

Praha pod mrakem, ale dětské pěvecké sbory z Mostu a Žatce oslnily Senát PČR

Menší generální zkouška dětských pěveckých sborů Permoníček Most a Čmeláček Žatec k jejich 30. resp. 15. "narozeninám" se v Senátu PČR vydařila. 13.6.2010 v Městském divadle Most budou ještě lepší. Přijďte, jste zváni!

Čtvrtek 3. června 2010 byl dost deštivý, ale nakonec  se obloha nad dětskými pěveckými sbory Permoníček Most a Čmeláček Žatec smilovala. První z nich mostecký Permoníček slaví letos své 30. narozeniny a druhý žatecký Čmeláček o půlovinu méně 15. výročí svého založení. K vystoupení jako „předskokany“ již tradičního Kulturního léta v Senátu PČR je pozval mostecký senátor Vlastimil Balín. A byla to více než zdařilá generální zkouška slavnostního galavečera ke vzpomenutým výročím obou sborů, který se uskuteční v neděli 13. června 2010 od 18,00 hodin v Městském divadle v Mostě. Před samotným koncertním vystoupení si všichni účastníci „koncertního zájezdu“ do Prahy prohlédli s průvodkyní historické prostory Senátu PČR a při občerstvení připraveném senátorem V. Balínem, s ním zejména „dospěláci“ besedovali o různých problémech, nejen těch mosteckých. Poté následoval „přesun“ do Valdštejnské zahrady.

Po přivítání pracovnicí tiskového odboru Senátu PČR a senátorem V. Balínem prezentoval moderátor Jan Hönig ve zkratce historii obou souborů. A pak již podium Sala Tereny ve Valdštejnské  zahradě senátu patřilo sbormistryni paní Evě Hodkové a malým výborným zpěváčkům. Početné publikum (byl tzv. téměř „plný dům“) nejen domácí české, ale i ze zahraničí aplaudovalo bezprostředním pěveckým i „hereckým“ výkonům dětí z Permoníčku a Čmeláčku. Odezněly známé dětské hity osvědčených autorů např. Uhlíře a Svěráka a závěr gradoval ústřední melodií muzikálu Děti ráje. Zpívá se zde mimo jiné – když se vydaří...a všichni přítomní souhlasili se závěrečnými rozlučkovými slovy senátora V.Balína, že „těmto dětem se díky výchově rodičů, péči vedení souboru pod taktovkou E.Hodkové určitě vše vydaří, budou-li takto dobře pokračovat i ve svém dalším životě“. Kytička předaná sbormistryni byla jen malým poděkováním za její dlouholetou práci při výchově řady generací dětí. Takže, zpěváčci z Permoníčku a Čmeláčku, nashledanou při vašem galavečeru. Určitě budete opět výborní. (vb)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama