RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2010 17:22:28

Prezentace regionálních vysokých škol v Mostě již po čtvrté

Prezentace regionálních vysokých škol v Mostě již po čtvrté

Zodpovědní z Mostecka se nesmiřují s nepříznivou situací ve vzdělanostní úrovni obyvatel a snaží se vytvářet podmínky pro větší působení vysokých škol přímo v Mostě. Na čele úsilí stojí OHK Most s aktivním předsedou Ing. R. Jungem. Senátor podporuje.

V pondělí 8. února 2010 se v salonku hotelu Cascade v Mostě konala již čtvrtá prezentace studijních možností pro zájemce z řad studentů středních škol o studium na vysokých a vyšších odborných školách v regionu. Ve dvou dnech, protože prezentace pokračuje i v úterý 9. 2. 2010, se zájemcům o studium představilo sedm škol – Vysoká škola finanční a správní, o.p.s., studijní středisko Most, Vysoká škola báňská – TU Ostrava, detašované pracoviště HGF Most, Fakulta životního prostředí UJEP Ústí nad Labem, Vysoká škola chemicko-technologická, studijní a výukové centrum Most, Fakulta výrobních technologií a managementu UJEP Ústí nad Labem, České vysoké učení technické – rektorát ČVUT, odbor vnějších vztahů Praha a Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola Most, příspěvková organizace ÚK. Čtvrtou studijní prezentaci zahájil hlavní organizátor předseda Okresní hospodářské komory Most Ing. R. Jung. Zahájení se zúčastnili senátor PČR RSDr. V. Balín, primátor statutárního města Most Ing. V. Vozka a jednatel Euroregionu Krušnohoří za českou stranu Mgr. F. Bína. Primátor popřál prezentovaným školám, aby byly co nejúspěšnější v počtu získaných studentů. Pomyslnou virtuální pásku prezentace na výzvu předsedy OHK pomohl stříhat i přítomný senátor za Mostecko RSDr. V. Balín, který reagoval na spojenectví sponzorských organizací, které dodávají finance a pracovní místa a zdůraznil, že přítomné školy musí zajistit komplexní vzdělání, teoretické i praktické vědomosti a znalosti, tedy  potřebné kvalifikační vybavení studentů. Připojil se k přání primátora, aby studentů bylo co nejvíce a hlavně zůstali v regionu. Pak již do prezentační místnosti začaly proudit potencionální studenti. Za malou chvilku byl tzv. plný dům a někteří čekali ve vestibulu hotelu Cascade, až se dostanou k prezentačním stánkům. Organizátoři z OHK Most si určitě zaslouží poděkování a všichni si přejme, aby podobný zájem o studium byl i v dalších letech, aby se nepříznivá vzdělanostní struktura obyvatel regionu zlepšovala a pracovní síla byla konkurence schopnější na trhu práce. (vb)      

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama