RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2010 19:07:42

Zámek Korozluky - Živá zahrada 2010 i přes déšť úspěšná

Zámek Korozluky - Živá zahrada 2010 i přes déšť úspěšná

Živá zahrada 2010 – divadelní festival a dětský historický den na zámku Korozluky na Mostecku. V parku výstava výtvarných děl žáků základních uměleckých škol z Mostu. Vše doplnily drobné pouťové atrakce.

Meteorologům se výjimečně něco povedlo. Předpovědět deštivou neděli. Švejk by řekl: „Paní Mülerová, taková přesnost stojí za …, nestojí za nic.“ Déšť však příliš nepokazil dobrou náladu více než 700 návštěvníkům „Živé zahrady 2010“ na zámku v Korozlukách u Mostu, kde Divadlo nad Labem, o.s., spolu s kastelánem zámku M. Peroutem za pomoci řady sponzorů, mezi nimiž byl i senátor za Mostecko RSDr. V. Balín, který převzal nad akcí záštitu, založilo určitě pěknou tradici. Jakoby v předvečer Mezinárodního dne dětí zde zámecká zahrada opravdu ožila. V nesoutěžní přehlídce se zde představilo několik loutkových divadelních souborů. Mezi představeními si děti užily celé řady soutěží, mohly se obeznámit s různými grafickými technikami a výstavkou prací Základní umělecké školy ul. Moskevská z Mostu. Zhlédly zručnost německých paličkářek a jejich krajky. Jejich zástupce předal českým organizátorům stylově vyřezávaný dřevěný svícen a pozvání na obdobnou reciproční akci v červenci v Německu. Děti se mohly vydovádět na ručně poháněném starodávném kolotoči, zkoušely svou šikovnost na chůdách či v dalších soutěžích zručnosti. Jen početné stádo jelenů a daňků chované v zámecké oboře bylo poněkud rozladěno z takového počtu očí, které je zhlížely. Ovšem největší radost dětem určitě způsobilo šest loutkových představení. Přehlídku zahájil soubor Buchty a loutky se svými Neposlušnými kůzlátky. Dokonce dvakrát se představil soubor Bilbo comp., nejprve s Cirkusem Cheuve a odpoledne se samostatným vystoupením klauna Bilba. Soubor Cirkus Žebřík zaujal interaktivní pohádkou Jak se peče pohádka. Mostecké loutkové „Rozmáňo“ Divadlo Rozmanitostí prokázalo vysokou míru profesionality a loutkohereckého kumštu a děti je ocenily dlouhotrvajícím potleskem. Závěr divadelní přehlídky obstaralo Divadlo Elf s Kocourem v botách. Celý den se o zábavu návštěvníků dětských i dospělých též starala pouliční muzika, kterou obstarala „divadelní kapela“ Šrum, šrum vedená MUDr. Tomášem Alferim.

Z očí návštěvníků, nejen těch malých bylo vidět nadšení a spokojenost z dobře připravené akce. Jen někteří brblali, že občerstvení by mohlo být v širší nabídce. To byl spolu s počasím jen docela „malý kaz na kráse“ Živé zahrady 2010“. Cíle se podařilo dosáhnout, tradice je založena a jistě si najde své místo v kulturním kalendáři Mostecka v závěru měsíce května i příští rok a další léta. Díky za všechny spokojené návštěvníky. (vb)  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama