RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2014 8:57:15

Zhodnocení vystoupení politického hnutí OMMO v komunálních volbách 2014

Zhodnocení vystoupení politického hnutí OMMO v komunálních volbách 2014

Jak jsme slíbili tak činíme, ale přesto další dílčí analýzy dění kolem komunálních voleb a jejich výsledků budeme dále provádět.....

Politické hnutí „Občané městu, město občanům“ (OMMO) se zúčastnilo komunálních voleb v roce 2014 v osmi místech ČR – ve 4 místech Ústeckého kraje: samostatnými kandidátkami v Mostě, Lomu, Louce u Litvínova a Šluknově, v Jihočeském kraji: 10 kandidáty na společné kandidátce SZ a OMMO pod názvem Společně pro Třeboň, ve Středočeském kraji: samostatná kandidátka OMMO v Bakově nad Jizerou, v Jihomoravském kraji: samostatná kandidátka OMMO v Újezdu u Brna a v Olomouckém kraji: samostatná kandidátka OMMO v Uničově. Blahopřejeme všem zvoleným zastupitelům za OMMO! A poděkování patří bez rozdílu všem.

Ve volební soutěži stran a hnutí OMMO získalo celkem 9 mandátů ve 4 místech – v Lomu 1 zastupitel, v Louce u Litvínova 2 zastupitelé, v Třeboni 3 zastupitelé (SZ 2 a OMMO 1) a v Bakově nad Jizerou 3 zastupitele.

Doslova před „branami“ zastupitelstva (5% hranice) jsme zůstali ve dvou místech, ve Šluknově se ziskem 4,73 % a v Újezdu u Brna se ziskem 4,52 %. V Uničově naši kandidáti obdrželi 3,62 % hlasů a v Mostě jsme obdrželi nejnižší počet hlasů 1,11 %.

Do voleb jsme nešli s přehnanými očekáváními, ale přesto lze konstatovat, že některé, dlouhodobě trvající jevy spojené s politikou a volbami trvají a spíše se prohlubují. Např. neplatí, že by se občané obecně nechtěli angažovat a jít tzv. s kůží na trh na volební kandidátce, o čemž svědčí i rekordní počet kandidujících subjektů a přes 230 000 kandidátů (např. v Mostě dosud nejvyšší počet kandidujících stran a hnutí od listopadu 1989 plných 14, i když některé účelově vytvořené, pro rozmělnění hlasů, což se nakonec ukázalo jako úspěšná taktika vítězného subjektu Severočeši Most). I přesto se řada skutečných osobností kandidovat zdráhala a u některých, kteří by byli i vhodnými k zastupování občanů v zastupitelstvech s ohledem na svůj osobní i profesní profil, se projevili obavy z případných ataků na ně osobně či jejich rodiny, a např. jen v Mostě takto nabídku OMMO odmítlo cca 35 občanů. Ke cti jim budiž, že snad, až na jednu výjimku, se neobjevili na kandidátkách jiných subjektů.


celé zhodnocení zde

Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama