ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2012 15:39:51

Do jmenování nového ministra, musí být přesně stanovené podmínky fungování MŠMT

 Do jmenování nového ministra, musí být přesně stanovené podmínky fungování MŠMT

Škrt 2,5 miliardy korun znamená změnu politického zadání pro ministra školství.

Snížení rozpočtu povede buď ke snížení platů učitelů, což je proti politice Věcí veřejných, nebo se bude muset řešit skrze úspory na vysokých školách spojené se zavedením zápisného na vysokých školách. Výkonná rada VV proto žádá prvního náměstka ministra školství Němce, aby jí předložil analýzu rozpočtu MŠMT, která by byla podkladem pro další jednání v koalici a s panem premiérem. Resort školství jednoznačně potřebuje vládní garance pro školství a jeho rozvoj. Jsme přesvědčeni, že než bude vyjednáváno o konkrétním jménu nového ministra, musí být přesně stanovené podmínky fungování MŠMT. Teprve po té může někdo odpovědně akceptovat případnou kandidaturu na ministra školství.

Navíc nás velice zajímá kvartální výhled české ekonomiky, který bude v dubnu oznámen. Jsme si totiž vědomi příslibu premiéra, že při kladném růstu ekonomiky bude jako první rozmraženo vázaní kapitoly školství.
Radek John, předseda Věcí veřejných
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama