ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2010 10:00:35

Kdo stojí za nespaltese.cz

Kdo stojí za nespaltese.cz

Stránky nespaltese.cz tvoří reklamní agentura ČSSD. Že by jen náhoda?

Stránky nespaltese.cz tvoří reklamní agentura ČSSD. Náhoda? Webové stránky jako koláž článků uveřejněných v bulvárním deníku.

Podivné hry s nic netušícími lidmi, na které byla postupně přepisována doména stránky. Konečným vlastníkem domény je nyní Strana důstojného života, která se k této záležitosti otevřeně hlásí jako ke své oficiální kampani. Jak se však ukazuje, za tímto bezvýznamným politickým subjektem stojí další, o poznání vlivnější. Respektive jeho reklamní agentura. Agentura, která pracuje pro ČSSD.

Internetová kampaň s odkazem na stránky nespaltese.cz se objevila na všech hlavních zpravodajských serverech. Po čase byla střídána kampaní ČSSD.

Oslovení internetoví obchodníci vyjádřili názor, že za oběma kampaněmi stojí jeden subjekt.  Z analýzy založené na běžných cenách inzerce internetových kampaní vyplývá, že konkurence VV musela už ze svých rozpočtů vydat nejméně 5 milionů korun na negativní kampaň.

Doména nespaltese.cz se objevila před několika týdny. Tehdy se ještě strana Jany Volfové nerozhodla, zda se k tomuto lacinému způsobu vedení kampaně veřejně přihlásí. Na základě dotazu u národního registrátora domén bylo totiž zjištěno, že doména je registrována na nicnetušícího Petra Paroubka z Liberce. Rozhořčený Petr Paroubek dal VV plnou moc opravňující Věci veřejné změnit email, jehož prostřednictvím se doména kontroluje.

Maily pod kontrolou

Ve společnosti provozující doménu skutečně došlo ke změně mailu na Petra Paroubka. Na tento email byly VV připraveny odeslat nastavující zprávu, která by doménu převedla na nás. Několik okamžiků předtím však panu Paroubkovi přišel totožný mail z totožné adresy, který byl potvrzen pověřeným kolegou Petra Paroubka. Tím se majitelem domény stala „protistrana". Náhoda?  Petr Paroubek vzápětí podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Příliš mnoho Paroubků

Po zjištění, že byl Petr Paroubek znovu podveden a potvrdil falešný mail, chtěly VV zjistit, kdo je novým majitelem domény. Stal se jím Jan Paroubek starší. Ten opět netušil, že je na něho taková doména registrována a zapátral v rodině. Zjistil, že majitelem je nyní jeho syn, Jan Paroubek mladší, který - jak jinak - o ničem neví. Přislíbil plnou moc ke správě domény Věcmi veřejnými. Za několik okamžiků se však sám ozval s prohlášením, že to on vytvořil tyto stránky a již je převedl na Stranu důstojného života.

Strana důstojného života a nákladná kampaň? Nesmysl

Strana důstojného života veřejně prohlašuje, že za internetovou a mohutnou letákovou kampaní stojí pouze ona. Je logické, že strana, které je stabilně v průzkumech zařazována mezi „ostatní strany", se touží zviditelnit. Kde by však právě takováto strana vzala finance na nákladnou kampaň?

Společný jmenovatel: reklamní agentura

Odpověď na výše položené otázky přišla z nečekané strany. Obsah stránek tvoří reklamní agentura dlouhodobě spojovaná právě se zakázkami pro ČSSD. Náhoda.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama