ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2010 19:10:12

Kvůli jménům se nehádáme

Kvůli jménům se nehádáme

V tuto chvíli pro nás není zásadní personální obsazení jednotlivých postů.

Věci veřejné se nepouští do personálních diskuzí. Stále platí, že v současné době je zásadní dosáhnout shody o nejdůležitějších programových otázkách. To potvrzuje předseda VV Radek John: „Program je prioritou, až poté je možné řešit personální otázky."

Naše dnešní reakce je výsledkem toho, že uvnitř členské základny VV vyvstaly určité pochyby o tom, jak je to vlastně s vyjednáváním o možné vládní koalici s ODS a TOP 09 a jaká je pozice VV v rámci tohoto vyjednávání.

V tuto chvíli pro nás není zásadní personální obsazení jednotlivých postů. Na druhou stranu je pro nás velmi důležité, aby byla zajištěna personální garance našich předvolebních slibů. Předseda VV Radek John proto již v minulosti deklaroval, že má zájem o post ministra vnitra, neboť boj s korupcí je jedním z klíčových bodů našeho programu.

„Pokud se bavíme o personálním obsazení konkrétněji, tak ministerstvo vnitra vnímáme jako apolitické a proto bych chtěl, aby ve vedení ministerstva byli také lidé ze sociální demokracie. Policie potřebuje určitou jistotu stability a neměnnosti, aby byla schopna se efektivně zabývat případy korupce," dodává předseda VV Radek John.

Negativní reakce ostatních představitelů politických stran nás ale zároveň vedou k ostražitosti, abychom ve vyjednáváních skutečně nezůstali jako mladší bratříček. „Překvapuje mě reakce spolujednajících politických stran. Neříkáme přeci nic nového. Každý předseda politické strany má právo říct si o ministerstvo, které by chtěl vést. Nikdo například nezpochybňuje přání pana Schwarzenberga," uvedl Vít Bárta.

Pokud bychom se nakonec na koalici s ostatními stranami nedohodli, naše role bude v podpoře vlády. Jedním z našich cílů je prosazovat úsporná opatření a nepochybujeme o tom, že jak ODS, tak TOP 09 šetřit budou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama