ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2010 13:04:07

Na případné mafiány upozorní bezpečnostní audit

Na případné mafiány upozorní bezpečnostní audit

Je vyloučeno, aby u nás byli lidé, kteří jsou napojeni na ekonomickou mafii.

Obavy členů Věci veřejných z pokusů o proniknutí lidí spojených s ekonomickou mafií do komunální politiky vedla vedení VV k zadání personálního auditu všech členů a čekatelů v Ústeckém kraji. Toto radikální opatření znamená, že až do ukončení auditu - 31. května - bude pozastaveno přijímání nových členů.


„Reagujeme tak na žádosti našich členů v Ústeckém kraji o prověření informací, že se do Věcí veřejných pokoušejí dostat lidé spojení s místní ekonomickou mafií, aby region ovládli také politicky. Tyto žádosti jsme samozřejmě vyslyšeli. Jsme tak jedinou stranou, která řeší byť jenom podezření na něco takového," uvedl místopředseda strany VV Josef Dobeš.

Pokud audit potvrdí, že obavy VV v ústeckém regionu byly oprávněné, členové, u kterých se podezření na možné spojení s místními problematickými skupinami potvrdí, budou okamžitě vyloučeni ze strany, čekatelům bude stejně tak okamžitě ukončeno čekatelství o vstup.

Dále čtěte: Vondra: Věci veřejné jsou jen marketingový produkt

„Jakmile se k nám dostaly zprávy, že se snad do VV snaží dostat lidé napojení na nějaké mafiány, začali jsme okamžitě jednat. Je vyloučeno, aby u nás byli takoví lidé. Situaci bereme velmi vážně, lidé, kteří nás na ni upozornili, mají strach v této souvislosti vystoupit veřejně, a to je pro nás také signál, že něco není v pořádku," řekl předseda Věcí veřejných Radek John.

Audit má zabránit případným problémům v komunálních volbách.

„Kandidátky schválené pro květnové volby do Parlamentu České republiky jsou prověřené a v pořádku. Chceme se ale vyhnout jakýmkoli problémům, které by mohly nastat v případě přijetí lidí napojených na jakoukoli nelegální strukturu a jejich kandidatury v komunálních volbách. Tomu chceme zabránit," upřesnil Josef Dobeš.

Výsledky personálního auditu budou známy 1. června a Věci veřejné o nich budou informovat.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama