ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2010 16:20:51

Na semináři nás podpoří Švejnar i Telička

Na semináři nás podpoří Švejnar i Telička

Levice slibuje, pravice spoří, ale cestu z krize přináší program VV.

Světově uznávaný ekonom Jan Švejnar a první český eurokomisař Pavel Telička přislíbili účast jako hosté a odborníci na dvou zásadních programových akcích politické strany Věci veřejné.

Jan Švejnar se 11. dubna zúčastní jako čestný host celostátní stranické konference v Brně zaměřené na program VV proti krizi, Pavel Telička pak o dva dny později semináře v Praze s názvem Efektivnější stát - program úspor podle Věcí veřejných.  

Stát již  zadlužil každého občana částkou přes 125 000 korun a celkový  dluh převyšuje jednoroční státní příjmy. „Pokud neprovedeme zdravotní a sociální reformu, mandatorní výdaje státu porostou do stále vyššího státního schodku. Je třeba udělat taková opatření, aby 20 procent investic státu už dále nemizelo v kapsách korupčníků a abychom nemuseli v médiích číst, že 87 procent občanů nevěří v politickou reprezentaci," je přesvědčen předseda Věcí veřejných Radek John.   

Více: Věci veřejné podpoří Švejnar i Telička  

11. dubna: konference VV s Janem Švejnarem

Odborníci Věcí veřejných připravili srozumitelný protikrizový  program, který představí 11. dubna v Brně na celostátní stranické konferenci. Kromě všech krajských lídrů a další členů VV, se konference zúčastní také dva vzácní hosté. Známý expert na dopravu Stanislav Huml, který podporuje návrh VV, podle něhož by si měly firmy, které budují silnice, pozemky, na nichž pracují, pronajímat, a v místech, kde by to nikoho neobtěžovalo, by navíc měli dělníci pracovat nepřetržitě 24 hodin denně.

Čestným hostem pak bude profesor Jan Švejnar, který se vyjádří k současné ekonomické situaci a prioritám pro hospodářskou politiku České republiky. „Věci veřejné pojmenovaly svůj program „Proti krizi". Jsme přesvědčeni, že náš program je detailně propracovaný, proto nás velmi zajímá zhodnocení od tak uznávaného ekonoma, jako je pan Švejnar," říká John.   

13. dubna: seminář VV s Pavlem Teličkou

Podle Johna se Věcem veřejným podařilo - narozdíl od TOP 09, která  před pár dny představila naprosto asociální pravicové  teze - skloubit úspory se sociální solidaritou. VV rozhodně  nechtějí rušit porodné, ani ještě více přitěžovat skutečně potřebným lidem, handicapovaným, mladým rodinám a seniorům. Řídí se heslem Sociální solidarita ANO, příživnictví NE. „Primárně chceme snížit provozní náklady státu a administrativní zátěž pro podniky a podnikatele, které jsou neuvěřitelně nabobtnalé, a které se pak částečně přenášejí na občany. I proto konferenci o dva dny později doplní ještě seminář v Praze s názvem Efektivnější stát " vysvětluje ekonom VV a kandidát ve Středočeském kraji Radim Vysloužil. Semináře se 13. dubna zúčastní první český eurokomisař Pavel Telička, člen poradního orgánu Evropské komise pro snižování administrativní zátěže.
 
Etický  kodex a hlasování o mecenáších

Celostátní  konference VV bude řešit ještě dvě další zásadní  věci. VV jsou jedinou stranou, která již dlouhá léta dodržuje přísný etický kodex a nerozpakuje se za jeho porušení ze strany vylučovat. „Ve čtvrtém článku našeho kodexu se říká, že se členové Věcí veřejných zavazují nepodpořit svým hlasováním přidělení veřejné zakázky jakékoli obchodní společnosti personálně propojené se členem Věcí veřejných, či obchodním společnostem, které jsou sponzory politické strany Věci veřejné," vysvětluje Radek John. Tento kodex pro budoucí zákonodárce by rovněž měla přijmout celostátní konference VV. Navíc budou účastníci rozhodovat o osudu sponzorů, kteří straně zaplatí desetimilionovou kampaň. Pokud jejich kandidaturu schválí a oni nakonec ve sněmovně zasednou, vzdají se svých poslaneckých platů ve prospěch Nadace Archa Chantal, kterou před sedmnácti lety založila herečka Chantal Poullain.  V opačném případě sponzoři z kandidátky odstoupí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama