ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2010 14:41:00

Nechceme ani doprava, ani doleva, ale dopředu

Nechceme ani doprava, ani doleva, ale dopředu

Místo politizování problémů nabízejí Věci veřejné vyvážená a spravedlivá řešení.

Preference VV od ledna letošního roku v průzkumech výrazně stoupají. Pětiprocentní hranici VV překročily na přelomu ledna a února. Nyní se podle průzkumů pohybují mezi 9 a 12 %.
 
Volební model pro Prahu agentury Factum Invenio v dubnu ukázal, že VV mají v Praze již 21%. Po ODS a TOP 09 jsou VV na 3. místě z pohledu volebního modelu. Všichni konkurenti zaznamenali významné ztráty.

VV je strana, která nechce ani doprava, ani doleva, ale dopředu. Dosavadní parlamentní strany jsou vymezeny podle pravolevé orientace a intenzivně hájí zájmy své úzké skupiny voličů.
„My se odlišujeme od ostatních stran tím, že problémy nepolitizujeme, nehledíme na to, zda je téma levicové nebo pravicové. Nabízíme tak vyvážená a spravedlivá řešení," řekl předseda strany Věci veřejné Radek John.
 
Prioritou pro povolební spolupráci bude pro VV náprava situace v ČR. Jestli bude efektivnější formou naší účasti na vládě nebo role opoziční, záleží na mnoha faktorech.
„Samozřejmě jsme si vědomi toho, že větší vliv na dění v zemi má strana, která je součástí vládnoucí koalice, ale v žádném případě neobětujeme důvěru, kterou v nás vložili voliči, za bezvýznamné ústupky dalších koaličních stran," vysvětlil John.

Případná účast ve vládě musí mít hmatatelné výsledky. „Nechceme jen sekundovat někomu, kdo bude tuto zemi dále zadlužovat. V takovém případě bychom tvrdě pracovali v opozici, abychom přesvědčili co nejvíce lidí, aby nám v příštích volbách dali tolik hlasů, které nám umožní větší vliv na věci veřejné a mohli potřebné změny prosadit třeba v příštím volebním období," doplnil John.

VV představily také své patero pro případnou povolební spolupráci s nekomunistickými stranami:
  1. Účinný boj s korupcí a odchod politických dinosaurů
  2. Plnění maastrichtských kritérií od roku 2012 - stop zadlužování
  3. Sociální solidarita ano, příživnictví ne
  4. Zdravotnická a sociální reforma
  5. Více peněz do školství
„V posledních dnech jsme svědky neuvěřitelně vyostřené předvolební kampaně. Máme informace, že se bude ještě vyhrocovat, ale jsem si jistý, že to s Věcmi veřejnými ustojíme," dodal Radek John.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama