ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2010 10:25:00

Odvolejte Jančíka ze všech funkcí, pak uvěřím...

Odvolejte Jančíka ze všech funkcí, pak uvěřím...

Pražská ODS vyhlásila, že zahájila důkladnou sebeočistu.

Pražská ODS vyhlásila, že zahájila důkladnou sebeočistu. Tváří se odhodlaně a sebejistě, ale zásadní činy mi zatím chybí.

Ale možná už je od nich jenom krůček. Starosta Prahy 5 Milan Jančík je mužem, kterého zatím „nesestřelil" žádný skandál. Nyní se zdá, že se po Mirku Topolánkovi bude poroučet právě on. Důvody se mi zdají jasné: Jančík se rozhodně nemůže chlubit sympatiemi občanů Prahy 5, ani lidí, kteří ho znají z doslechu nebo z médií v souvislosti s jeho neuvěřitelnými skandály a bohorovností, s jakou jim čelí. A vypadá to, že ani členové pražské ODS už nemají trpělivost ignorovat jeho eskapády. Nebylo jich málo. Ale až nyní, po dvanácti letech, jeho spolustraníkům došlo, že je tento člověk táhne ke dnu. I s preferencemi, pochopitelně.
Já bych s dovolením poradil

Pokud tedy pražská ODS myslí slova o své očistě vážně, musí nejen odvolat Jančíka z funkce místopředsedy, ale také z postu starosty Prahy 5 (který se postupem času stal jeho pašalíkem) a samozřejmě zabránit jeho umístění na kandidátkách v podzimních pražských volbách.

Pak uvěřím, že se nejedná o hru „na kdyby".

Radek John,
předseda strany Věci veřejné
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama