ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2010 20:14:00

Shoda s ODS. Jsme proti zadlužování

Shoda s ODS. Jsme proti zadlužování

Vyjednávací tým VV se sešel se zástupci ODS na prvním oficiálním jednání.

Vyjednávací tým Věcí veřejných se sešel se zástupci ODS na prvním oficiálním jednání. Za VV se jednání zúčastnil předseda VV Radek John, Vít Bárta a Kristýna Kočí, za ODS se zúčastnil její lídr Petr Nečas, Petr Tluchoř a David Vodrážka.

„Shodli jsme se, že cítíme zodpovědnost za zadlužování země. Shodli jsme se také v tom, že je potřeba rychle přijmout opatření nejenom proti zadlužování, ale i proti korupci," řekl předseda strany Věci veřejné Radek John.

První schůzka mezi těmito dvěma stranami měla za cíl stanovení dalších možných procesů, nikoli debatu o konkrétních tématech.

„Procesní dohoda má dva rozměry: nejprve se bavíme o programových otázkách, teprve až poté budeme řešit otázky personální, včetně případné otázky tiché podpory vlády. Druhým rozměrem je shoda na šesti okruzích, o kterých budeme samostatně jednat, a ke kterým budou přizváni další odborníci," řekl další člen vyjednávacího týmu Vít Bárta.

Zástupci vyjednávacího týmu uvítali, že jedinou programovou věcí, kterou řešili, je shoda na omezení poslanecké imunity, snížení platů ústavních činitelů a omezení funkcí v poslanecké sněmovně.

„Jsme připraveni začít jednat hned zítra. Je nám jasné, že to budou velmi tvrdá jednání," dodal Radek John.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama