ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2010 20:10:00

Sponzorský dar straně neznamená žádnou výhodu

Sponzorský dar straně neznamená žádnou výhodu

K finančnímu daru od podnikatele Zdeňka Bakaly.

„Tento dar je signálem, že Věci veřejné jsou respektovanou politickou stranou bojující proti zadlužování," řekl předseda strany Věci veřejné Radek John.

Strana Věci veřejné si finančního daru váží zejména proto, že Věci veřejné jasně a opakovaně deklarovaly, že ji dar sponzora nezavazuje k žádným protislužbám.

„Při jednání se obě strany shodly, že tento dar není a nebude spojen s žádnou protislužbou. Ze strany dárce tedy není vázaná žádnými protislužbami," upozornil John.

Věci veřejné tento dar vítají také jako podpoření myšlenky transparentního sponzoringu, se kterým jako první přišla právě tato strana, kterou zcela otevřeně v létě loňského roku finančně podpořil Klub angažovaných podnikatelů.

„Na našem programu v Moravskoslezském kraji se nic nemění, stejně tak se nemění konkrétní body našeho volebního programu v závislosti na jakémkoli sponzorském daru," řekla poslankyně za Moravskoslezský kraj Kristýna Kočí.

Strana Věci veřejné nikdy žádnou místní kauzu nevyužívala jako předvolební téma, na rozdíl od pana Zaorálka, naopak vždy nabízela konkrétní pomoc.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama