ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2010 12:19:00

VV opakují: Od svých priorit necouváme

VV opakují: Od svých priorit necouváme

Vyvracíme spekulace a fámy o průběhu jednání a jejich domnělých výsledcích.

V minulých dnech uspořádala strana Věci veřejné dvě tiskové konference, kde zrekapitulovala dosavadní vyjednávání a vyvrátila mediální spekulace a fámy o průběhu jednání a jejich domnělých výsledcích.

Věci veřejné od svých slibů necouvají. Už před volbami hovořily o nutnosti investic miliard do školství. Stejně tak, jako hovoří ostatní strany o nutnosti realizace zdravotnické a důchodové reformy. Není však reálné měnit rozpočet pro rok 2011. Tuto otázku opakovaně řeší K9, každodenně o ní její členové jednají a hledají, kde potřebnou částku nalézt.
Stejně tak strana Věci veřejné neustupuje od záměru zřídit testy korupční odolnosti. V předvolebním programu jsme jasně deklarovali, že v boji proti korupci chceme tyto testy zavést. Nikde v  programu strany Věci veřejné nezazněl termín „agent provokatér". Nikdy jsme nechtěli testovat kohokoli kdykoli. Jde nám o to, aby testy mohly být nasazeny u osob, u nichž je podezření z korupčního jednání a je třeba jim toto jednání dokázat. Pojem testy korupční odolnosti jsme tedy konkretizovali v tzv. institutu předstírané nabídky úplatku. Zároveň požadujeme rozšíření institutu policejního agenta na civilisty tak, aby byla vnesena maximální možná nejistota do organizovaného zločinu. A o tomto bodu stále jednáme.

Otevřeně říkáme, že Tomáš Syrovátka svými nepravdivými články opakovaně ohrožuje výsledky jednání a vznik případné koalice, přestože pravdivé informace o průběhu jednání jsou bez obtíží dostupné - na pravidelných tiskových konferencích nebo na webu Věcí veřejných.  Není složité je získat. To, že pan Syrovátka má s použitím ověřených informací takový problém, má pouze dvě vysvětlení: neumí si je sehnat, nebo je mu bytostně blízký neprofesionální styl práce. Ať tak či tak - v každém případě jeho články vyvolávají mezi lidmi nedůvěru a dezinformace o skutečném stavu povolebních vyjednávání. Otázku proč je to tak, si musí Tomáš Syrovátka zodpovědět sám.

Strana Věci veřejné
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama