ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2010 17:17:00

Z našeho pragramu neustupujeme

Z našeho pragramu neustupujeme

Škrty v armádě a přesun peněz do oblasti školství jsou pro nás prioritou.

Média se snaží vyvolat dojem, že Věci veřejné ustupují ze svého programu, který ve volbách podpořilo bezmála 11% voličů. Nic takového není pravda. Navíc, jednání jsou teprve na začátku a není tedy možné ani z čehokoliv ustupovat.

V programu jsme jasně deklarovali, že hodláme prosadit testy korupční odolnosti a na tom nadále trváme. Pro účely koaličních jednání jsme protikorupční balíček detailně propracovali ve spolupráci s odborníky z Transparency International a Právnické fakulty UK. V souladu s naším předvolebním programem požadujeme rozšíření institutu policejního agenta na civilisty a dále požadujeme zavedení testů korupční odolnosti. Za tyto testy považujeme tzv. institut předstírané nabídky úplatku, který lze použít v případech kdy je podezření na korupční jednání u úředních osob a politiků.

V oblasti obrany jsme jasně prosazovali snížení rozpočtu armády o 10 mld. Již na jednání zahraniční komise se jasně ukázalo, že tento bod bude konfliktní a že je potřeba o něm nadále jednat. S tím jsme jednání ukončili a čekají nás další dlouhá jednání. Z ničeho tedy rozhodně neustupujeme, neboť jsme se ještě vůbec na ničem nedohodli. Škrty v armádě a přesun peněz do oblasti školství jsou pro nás prioritou.

Odborná komise zaměřená na zdravotnictví se ještě nesešla, a tudíž není možné říci, kde nalezneme shodu a kde nikoliv a bude potřeba dohodnout nějaké ústupky. Zrušení poplatku za položku na receptu je však pro nás klíčové a budeme to prosazovat na veškerých jednání. Uvidíme, jak se jednání vyvinou. Zatím opravdu setkání neproběhlo, a tudíž není možné cokoliv hodnotit.

Věci veřejné vyhlásily boj proti politickým dinosaurům typu Mirka Topolánka, Jiřího Paroubka, Ivana Langra, Miloslava Vlčka apod. V té době zněla tato slova jako utopie a Věci veřejné byly označovány za bojovníky s větrnými mlýny. Dnes týden po volbách voliči jasně ukázali, koho za politické dinosaury považují a koho nikoliv. Věci veřejné vyhlásily konec studené válce a tedy konec nálepkování. Byli to nakonec voliči, kdo jasně rozhodli, koho v politice chtějí, a koho ne, a Věci veřejné toto plně respektují. Další možnost „odstranění dinosaurů" budou mít v příštích volbách.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama