Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2018 7:45:43

Daří se nám plnit klíčové body našeho programu!

Daří se nám plnit klíčové body našeho programu!

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

1. Předsednictvo SPD konstatuje, že při hlasování o důvěře vládě i při vydání k trestnímu stíhání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka, poslanecký klub SPD hlasoval jednotně a naprosto konzistentně k dlouhodobým postojům hnutí. Řekli jsme ne menšinové vládě hnutí ANO, která s námi nejednala o programu, odmítla spolupracovat, a ke které máme odborné výhrady. Podpořili jsme vydání kolegů Babiše a Faltýnka, neboť je to jediný způsob, jak kauzu ,,Čapí hnízdo" prošetřit a objasnit. Hysterické spekulace části médií a politických mudrlantů, že SPD dělá zákulisní politiku, se opět nepotvrdily. Politika SPD je jasná, věcná a vychází z obhajoby programu SPD.

2. Hnutí SPD vyzývá všechny své příznivce k maximální podpoře stávajícího prezidenta Miloše Zemana ve druhém kole prezidentské volby. Jedná se o další směřování naší politiky ze strany prezidenta na dalších pět let. Volba jeho protikandidáta je volbou diktátu EU a její imigrační politiky. Je nutné volit prezidenta Zemana bez ohledu na výhrady a různá stanoviska mezi ním a SPD.

3. Hnutí SPD pozitivně hodnotí výsledky programového jednání mezi SPD a ANO. Jednání dne 18. 1. 2018 proběhlo konstruktivně a odpovědně. Neřešilo politická ,,koryta", ale hledalo programové shody a rozdíly. Obě strany budou výsledek jednání analyzovat a hledat možnosti programové spolupráce ve prospěch občanů naší země.

4. SPD se daří splnit klíčové body svého programu - zabránit povinnému přijímání jakýchkoliv migrantů do ČR, které nám nutí EU. SPD prosadila ve Sněmovně minulý týden jednání o připravované změně azylové politiky EU známé jako Dublin IV, kdy by mělo dojít k převzetí kompetencí k azylové politice orgány EU a k faktické rezignaci členských států na suverenitu v této zásadní věci. Iniciativa SPD dosáhla kompromisního usnesení Sněmovny, kde se Sněmovna vyjádřila kriticky k těmto plánům EU a vyzvala vládu k jednání s EU o změně připravených pravidel. Vzhledem k současné politické síle SPD, považujeme tento výsledek za maximum možného. SPD bude dál pokračovat v politickém boji za obnovu suverenity naší země a v obraně před postupnou kulturní a hodnotovou genocidou, kterou provádí stávající EU.

5. SPD považuje stávající situaci na ministerstvu obrany v otázkách armádních nákupů za katastrofální. Národní úřad kybernetické bezpečnosti (NÚKIB) neschválil dokumentaci k nákupu armádních radarů, které se ČR dlouhodobě chystá koupit od Izraele. Za stávajících podmínek tak nepovolí jejich připojení k systémům NATO. Nejasnosti trvají také kolem zakázky na nákup víceúčelových vrtulníků a jedná se i o další zpožděné nákupy za více než 25 miliard korun. Armáda dnes není schopna plnohodnotně zabezpečit úkoly vyplývající z Ústavy. Za stávající situaci nesou plnou politickou odpovědnost politici hnutí ANO, zejména bývalý ministr obrany a stávající ministr zahraničních věcí v demisi Martin Stropnický a stávající ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová. SPD požaduje jejich odvolání a neúčast v následující vládě, ve které by měli zasednout podle našeho názoru v první řadě odborníci.

6. SPD je znepokojena eskalací bojů na severu Sýrie. SPD podporuje územní celistvost a suverenitu Sýrie. Podporujeme v rámci Sýrie autonomii Kurdů a požadujeme odchod všech ozbrojených sil, které jsou na území Sýrie bez právního důvodu. Jde především o síly Turecka a USA. Je nutné, aby vládní vojska dokončila porážku islamistických skupin a následně byly provedeny v Sýrii volby s dohledem pozorovatelů OSN.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama