Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2020 9:21:00

Diplomaticky trapné bylo odmítnutí humanitární pomoci Číně premiérem Babišem!

Diplomaticky trapné bylo odmítnutí humanitární pomoci Číně premiérem Babišem!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že odmítnutí i třeba jen symbolické humanitární pomoci Číně premiérem Andrejem Babišem bylo diplomaticky trapné – bude dobře, pokud vláda podporu Číně nakonec přes původní postoj premiéra zajistí. Při volbě do Rady České televize bude hnutí SPD prosazovat kandidáty schopné postavit se proti současnému systému práce ČT. Brexit je začátkem konce EU, další národy budou Brity následovat. Evropská unie je antidemokratický projekt, který ohrožuje budoucí existenci našeho státu a národa. Odmítáme využití kontrolního systému na dálniční známky ke špiclování lidí. Případ privatizace a následného krachu OKD nenávratně poškodil důvěru občanů ve spravedlnost a systém parlamentní demokracie.

1. Odmítnutí i třeba jen symbolické humanitární pomoci Číně premiérem Andrejem Babišem bylo diplomaticky trapné.

Světová zdravotnická organizace minulý týden kvůli koronaviru vyhlásila globální stav zdravotní nouze. Koronavirus se objevil už ve 20 zemích a dosud si vyžádal několik set obětí z Číny, kde jsou v karanténě desítky miliónů lidí. První oběť koronaviru mimo Čínu hlásí Filipíny. Z evropských zemí je nákaza v Německu, Francii, Británii, Itálii, Finsku, Švédsku a Rusku. V Česku bylo testováno 34 osob, jejich výsledky byly negativní. Diplomaticky trapné bylo odmítnutí humanitární pomoci Číně premiérem Andrejem Babišem. Poskytnutí i třeba jen symbolické pomoci je součástí základní slušnosti mezi státy a bude dobře, pokud vláda pomoc Číně zajistí i navzdory původnímu postoji premiéra. Hnutí SPD samozřejmě podpoří všechna nutná opatření vlády v souvislosti s ochranou zdraví našich občanů.

2. Při volbě do Rady České televize bude hnutí SPD prosazovat  kandidáty schopné postavit se proti současnému systému práce ČT.

Při volbě nových osob do Rady České televize bude hnutí SPD prosazovat kandidáty schopné postavit se proti současnému systému práce ČT. Vysílání ČT je ideologicky a politicky jednostranně vedené v zájmu elit EU. Česká televize hospodaří podle našeho názoru bez důkladné kontroly a špatně. Hnutí SPD je trvale poškozováno vysíláním České televize. Prosazujeme přeměnu České televize na příspěvkovou organizaci se stanoveným a kontrolovatelným rozpočtem, která bude objektivně informovat o dění ve světě a České republice. Hnutí SPD prosazuje zrušení koncesionářských poplatků a v tomto smyslu jsme již podali do Sněmovny příslušný návrh zákona.

3. Brexit je začátkem konce EU, další národy budou Brity následovat. Evropská unie je antidemokratický projekt, který ohrožuje budoucí existenci našeho státu a národa.

Velká Británie 31. ledna o půlnoci definitivně vystoupila z EU. „Odchod Británie z Evropské unie není koncem, ale začátkem a okamžikem národního obrození a změny," řekl britský premiér Boris Johnson. „Nejdůležitější věcí, kterou je třeba dnes večer říct, je, že tohle není konec, ale začátek. Toto je moment, kdy začíná svítat", dodal. Hnutí SPD s těmito názory souhlasí a zastává názor, že brexit je začátkem konce EU, protože Velkou Británii budou další státy následovat. Hnutí SPD je jediná parlamentní politická síla, která prosazuje ukončení členství České republiky v EU, a místo toho úzkou spolupráci svobodných suverénních států. EU je antidemokratický projekt, který ohrožuje budoucí existenci našeho státu a národa. 

4. Odmítáme využití kontrolního systému na dálniční známky ke špiclování lidí.

Hnutí SPD je rozhodně proti plánům využít kontrolní systém na dálniční známky ke špiclování osob jedoucích v automobilu. Plíživě se budují základy policejního státu a totální kontroly občanů. Hnutí SPD žádá kontrolu migrantů pronikajících na území státu, a nikoliv pokusy o totalitní monitorování aktivit bezúhonných českých občanů. Zneužití a manipulace s těmito informacemi je vysoce pravděpodobná a bude znamenat ohrožení svobody a demokracie.

5. Případ privatizace a následného krachu OKD nenávratně poškodil důvěru občanů ve spravedlnost a systém parlamentní demokracie.

Minulý týden Sněmovna projednávala Závěrečnou zprávu vyšetřovací komise k privatizaci těžební společnosti OKD. Z komise vzešla trestní oznámení na bývalého ministra financí a premiéra za ČSSD Bohuslava Sobotku a někdejší ministry za ČSSD Milana Urbana a ODA Vladimíra Dlouhého. Trestnímu oznámení budou čelit také podnikatelé Zdeněk Bakala a Viktor Koláček, kteří byli s OKD spojeni, a další lidé. Vláda ČR tehdy prodala svůj podíl pod cenou, která činila 4,1 miliardy korun. V této souvislosti byla následně postižena i společnost spravující 45 tisíc bytů po OKD. Tento případ privatizace a následného krachu těžební společnosti nenávratně poškodil důvěru občanů ve spravedlnost a systém parlamentní demokracie. Hnutí SPD plně podporuje kroky vedoucí k vyšetření zločinů privatizace. V závěru loňského roku prosadilo hnutí SPD jeden ze svých klíčových programových priorit ve formě novely Zákona o majetku ČR, který definuje trestnou odpovědnost politiků za svá rozhodnutí, zvyšuje jejich přímou odpovědnost a ukládá jim postupovat s „péčí řádného hospodáře". Sněmovna tento zákon schválila a nyní je na projednání v Senátu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama