Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2023 7:18:51

Hnutí SPD, na rozdíl od Fialovy vlády, podporuje prorodinnou politiku!

Hnutí SPD, na rozdíl od Fialovy vlády, podporuje prorodinnou politiku!

Včera jsme si připomněli Mezinárodní den dětí. Je povinností státu utvářet dětem co nejlepší podmínky pro jejich bezstarostný život, s čímž úzce souvisí podpora pracujících rodin s dětmi.

Hnutí SPD, vycházeje ze svého programu, podporuje prorodinnou politiku, která by měla být prvořadým veřejným zájmem a stát by měl garantovat její financování v co největším rozsahu. V našem programu předkládáme širokou škálu nástrojů, pomocí jejich realizace by se výrazně pomohlo našim pracujícím rodinám starajících se o děti. Základní rodinu definujeme jako rodiče (muž a žena) žijící ve společné domácnosti a vychovávající děti a proto navrhujeme zavést funkční podporu těchto rodin s cílem zvýšení porodnosti.

Současná Fialova vláda v žádném případě nečiní opatření, s jejichž pomocí by se zlepšila životní situace mladých rodin s dětmi, a svými nekompetentními návrhy spíše škodí této pro stát tak důležité skupině našich občanů. Jako příklad uvedu některé vládní návrhy, které představila vláda ve svém konsolidačním balíčku, jenž uberou další finance z rodinných rozpočtů rodin s dětmi. Zrušením školkovného a omezením možnosti využití slevy na manželku připraví pracující rodiny s předškolními dětmi o více jak čtyřicet tisíc ročně.        

Pro naše pracující rodiny s dětmi jsme připravili projekt s názvem: „Rodina na prvním místě“, se kterým se mohou všichni seznámit prostřednictvím webových stránek (www.rodinana1miste.cz). Uvedu některé body z tohoto projektu, jako je například podpora družstevní výstavby a podpora nájemního bydlení v obecních bytech. Dále navrhujeme zavést výhodné manželské půjčky pro pracující rodiny s výrazným snížením splácené částky vždy po narození dítěte, a poskytnutí příspěvku na splácení hypotéky rodinám v době, kdy jeden z rodičů pečuje o dítě v rámci rodičovské dovolené. Pracujícím rodičům chceme zvýšit porodné na první a druhé dítě a poskytnout jim porodné i u třetího a každého dalšího narozeného dítěte. Rodičovský příspěvek chceme pravidelně zvyšovat, prioritně na děti pro pracující a zdravotně postižené rodiče.

Hnutí SPD považuje dobře fungující rodinu, kde rodiče pracují a vychovávají děti, za základ prosperity naší republiky, a proto konkrétními návrhy chceme posílit prorodinnou politiku garantovanou státem. Založení rodiny musí být pro rodiče motivačně výhodné a v žádném případě to nesmí pro mladé pracující rodiny znamenat jejich sociální a ekonomický propad.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama