Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2022 11:55:48

Hnutí SPD odmítá rozprodej státního majetku, jak navrhuje vládní TOP 09!

Hnutí SPD odmítá rozprodej státního majetku, jak navrhuje vládní TOP 09!

Vláda v čele s premiérem Petrem Fialou nezvládá řešit ekonomickou krizi, která se projevuje stále narůstajícím zadlužováním naší země.

Většinu našich občanů už dosti znatelně omezila v rámci jejich životní úrovně stále rostoucí inflace a zdražování téměř všeho. Vláda ale tento problém nechce řešit ku prospěchu našich občanů a hledá spíše taková řešení, která by ve svém důsledku v budoucnu ještě více ohrozila soběstačnost všech důležitých komodit.

Hnutí SPD žádá vládu, aby už konečně racionálními kroky začala řešit stále rostoucí inflaci, která se brzy přiblíží ke dvaceti procentům, a též přijala opatření k zamezení zdražování potravin, energií a pohonných hmot. Pro hnutí SPD je jednou z našich priorit konsolidace veřejných financí a sociální i ekonomická stabilita České republiky. Ekonomickou stabilitu zajistí důsledná podpora českých firem, investice do projektů, které státu přinesou další přímé zdroje mimo daňový systém (např. do energetiky a zemědělství), a také ochrana ekonomických zájmů země, včetně zajištění energetické a potravinové bezpečnosti.

Razantně odmítáme návrh vládní TOP 09, spočívající ve výprodeji zbývajícího národního majetku. Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová navrhla dle e15.cz prodat státní pivovar Budějovický Budvar, což následně schválilo předsednictvo TOP 09 ve svém usnesení, v němž, prý v zájmu konsolidace veřejných financí, vyzývá k prodeji i dalšího státního majetku, který označují jako nepotřebný majetek a zbavení se vlastnických podílů v některých firmách.

Podle Pekarové Adamové stát nemá provozovat hotel, ani vařit pivo. „Není k tomu jediný racionální důvod,“ uvedla pro deník Právo. Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová už dříve navrhovala privatizaci České pošty. Český stát drží majoritní podíly či zcela ovládá už jen desítky podniků. Budvar patří vedle ČEZ, Českých drah, České pošty či Lesů ČR mezi nejvýznamnější. Z nemovitostí patří státu například hotel Thermal v Karlových Varech. O jeho prodeji, stejně jako o prodeji Budvaru, se v minulosti opakovaně uvažovalo. Za hnutí SPD říkáme jasné NE jakýmkoliv snahám o řešení deficitních rozpočtů prostřednictvím rozprodeje státního majetku! Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová svými návrhy dala jasně najevo, jaké zájmy v Poslanecké sněmovně hájí, a že jí vůbec nejde o ekonomickou prosperitu České republiky.  

Hnutí SPD odmítá rozprodej prosperujících státních podniků a firem. Všechny strategické podniky a veškeré nerostné bohatství naší republiky by mělo být ve vlastnictví státu. Připomeňme, jak naši občané nyní doplácí na to, že v minulosti stát prodal 30 procent elektrárenské společnosti ČEZ, kde akcionářům rostou zisky, a vláda neumí zajistit zastropování cen elektřiny pro běžné uživatele.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama