Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2022 7:23:47

Hnutí SPD odsuzuje všechny formy násilí páchané na lidech!

Hnutí SPD odsuzuje všechny formy násilí páchané na lidech!

Dnes si připomínáme již po osmnácté Evropský den památky obětem terorismu, jako každoroční vzpomínku na bombové útoky v Madridu ze dne 11. března 2004, při kterých přišlo o život 191 bezbranných občanů a téměř dva tisíce jich bylo zraněno.

Hnutí SPD odsuzuje všechny formy násilí páchané na lidech, které jsou stále častěji realizovány teroristickými útoky. Jsme si plně vědomi, že riziko teroristických útoků v Evropě je dlouhodobě vysoké, neboť radikální islamismus za poslední roky nikam nezmizel, což dokladují teroristické činy uskutečněné po madridských bombových útocích ve Francii, Rakousku nebo v Německu.

Teroristický útok ve španělském Madridu se odehrál 11. března 2004. Tehdy teroristé odpálili deset bomb ve čtyřech vlacích a madridských nádražích Atocha, El Pozo a Santa Eugenia. Tyto útoky si vyžádaly 191 životů a kolem 1.800 zraněných. To, že teroristické útoky v Evropě nepolevují, svědčí zveřejněná data Europolu o situaci a trendech v oblasti terorismu v Evropě, k období konce roku 2020 (TE-SAT 2021). Za rok 2021 nebyla data ještě zveřejněna. Celkový počet teroristických útoků (včetně zmařených a nepovedených) se oproti roku 2019 nezměnil (119 útoků – z toho 62 ve Velké Británii). Útoky byly provedeny v celkem 7 státech. V roce 2020 bylo v rámci EU a Velké Británie spácháno celkem 14 džihádistických teroristických útoků (včetně zmařených). Oproti předchozím rokům však byla většina útoků dokončených, a to celkem 10. Zmařit se podařilo 4 útoky, nepovedený nebyl žádný. V minulých letech se naopak dařilo většinu útoků zmařit již ve fázi přípravy a dokončeno tak bylo malé množství z celkového počtu útoků.

Dále ještě připomenu, že byl dne 16. října 2020 brutálně zabit na pařížském předměstí Conflans-Sainte-Honorine sedmačtyřicetiletý učitel historie a zeměpisu Samuel Paty a to mladým útočníkem čečenského původu. Samuel Paty byl zavražděn, protože studentům při výkladu o svobodě projevu ukázal karikatury Mohameda otištěné v časopise Charlie Hebdo. O dva týdny později, 29. října 2020, byly ubodány další tři oběti při útoku na baziliku Notre Dame v Nice. Oba incidenty byly klasifikované úřady jako případy islamistického terorismu.

Ve zprávě Europolu se dále uvádí, že v souvislosti s trestnými činy spojenými s terorismem bylo v roce 2020 zadrženo celkem 634 osob (449 v EU, 185 ve Velké Británii). Nejnebezpečnější jsou džihádistické teroristické útoky, jejichž počet se v Evropě s porovnáním s rokem 2019 více než zdvojnásobil. Džihádisté ​​v Evropě jsou spojeni hlavně prostřednictvím volných struktur a je pozorována jejich radikalizace na internetu. Diskuzi vyvolala satirická zobrazení proroka Mohameda, které zneužili džihádističtí propagandisté k výzvám ke spáchání teroristických útoků ve Francii a dalších evropských a západních zemích.

Hnutí SPD v důsledku zajištění bezpečnosti našich občanů prosazuje nulovou toleranci nelegální imigrace, zákaz propagace nenávistné, netolerantní, velice násilné a ženami opovrhující islámské ideologie v naší republice a např. také zavedení trestného činu nezákonného překročení státních hranic pod tvrdými nepodmíněnými tresty. Bezpečnost našich občanů je pro nás na prvním místě.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama