Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2020 7:09:45

Je nutné vyšetřit předražené zakázky na ministerstvu obrany a ministerstvu práce

Je nutné vyšetřit předražené zakázky na ministerstvu obrany a ministerstvu práce

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé, toto je aktuální politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), ve kterém říkáme, že je nutné prošetřit předražené zakázky na ministerstvu obrany (radar VERA NG) a ministerstvu práce (informační systém). Navrhujeme, aby 15. březen 1939 byl v kalendáři označen jako významný den – jako Den památky obětí okupace českých zemí nacistickým Německem. V souvislosti se Dnem památky holocaustu upozorňujeme, že antisemitismus je v Evropě opět na vzestupu a souvisí s islamizací. Iráčané protestují proti přítomnosti vojáků USA a NATO v Iráku – požadujeme stažení českých vojáků z této země. Británie tento týden odejde z Evropské unie, což ukazuje, že EU zkrachovala a její konec je nevyhnutelný.

1. Je nutné prošetřit předražené zakázky na ministerstvu obrany a ministerstvu práce.

Hnutí SPD požaduje důkladné prošetření ceny a technické specifikace smlouvy na nákup pasivních sledovacích systémů VERA NG pro naši armádu v ceně 1,5 miliardy korun, kterou podepsalo ministerstvo obrany pod vedením hnutí ANO. Pokud se prokáže, že cena je dvakrát vyšší oproti původním odhadům a dokonce třikrát vyšší než dodávka stejného systému pro NATO, požaduje hnutí SPD vyvození jasné politické odpovědnosti a prošetření orgány činnými v trestním řízení. Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) musí informovat Výbor pro obranu Sněmovny o všech okolnostech této zakázky, která budí mimořádné pochybnosti. Za naprosto skandální považuje hnutí SPD také informace o předražení zakázky informačního systému na Ministerstvu práce a sociálních věcí (MPSV) ministryně Maláčové (ČSSD). Žádáme opět plné prošetření věci a především doložení průběhu výběrového řízení. Na MPSV nejde o první problém. V průběhu několika posledních let byly konstatovány Nejvyšším kontrolním úřadem (NKÚ) závažné nedostatky v hospodaření a vedení účetnictví tohoto ministerstva. Ministerstvo práce a sociálních věcí má již šest let v gesci ČSSD. Podpora nepřizpůsobivých, pozitivní diskriminace a problémy v hospodaření se státními prostředky, to je faktická vizitka práce ČSSD. Hnutí SPD žádá odchod ČSSD z vlády. Předražené tendry na ministerstvech dopravy (e-shop), obrany i práce dokazují, že Babišova vláda je nekompetentní. 

2. Navrhujeme, aby 15. březen 1939 byl v kalendáři označen jako významný den – jako Den památky obětí okupace českých zemí nacistickým Německem.

Hnutí SPD považuje 15. březen 1939, tedy okupaci naší vlasti Německem, za jeden z nejtragičtějších dnů naší historie. Proto poslanci za SPD navrhli ve Sněmovně rozšíření významných dnů v českém kalendáři o 15. březen, a to jako Den památky obětí okupace českých zemí nacistickým Německem. 15. březen 1939 byl počátkem nejtragičtější etapy našich novodobých dějin, kdy země přišla o zbytky suverenity. Mnichovskou zradou západních mocností byla rozbita Masarykova První republika a nastala postupná likvidace našeho státu. V průběhu nacistického běsnění v letech 1939 až 1945 bylo zabito minimálně 320 tisíc našich lidí, další statisíce byly totálně nasazeny pro práci v Říši, začala likvidace národního hospodářství a devastace domácího průmyslu. Jsme přesvědčeni, že 15. březen měl být mezi významnými dny již dávno. Kromě toho SPD navrhlo změnit označení dalšího z významných dnů, a to 18. červen, ze Dne hrdinů druhého odboje na Den hrdinů odboje proti okupaci českých zemí nacistickým Německem. Považujeme totiž dosavadní pojem druhý odboj za neurčitý, neadresný a málo známý zejména u mladší generace.

3. Antisemitismus je v Evropě opět na vzestupu a souvisí s islamizací.

Dne 27. ledna jsme si připomněli Den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti. Jedná se o 75. výročí od dne, kdy byl v roce 1945 Rudou armádou osvobozen nacistický koncentrační a vyhlazovací tábor v Osvětimi, slouží však jako symbol osvobození všech ostatních nacistických koncentračních táborů. Tento den má připomínat utrpení přibližně šesti milionů Židů, desítek milionů Slovanů a dalších nevinných obětí holocaustu za druhé světové války. Antisemitské útoky jsou v posledních letech v členských státech EU na vzestupu a přímo souvisí s islamizací v zemích západní Evropy. Český národ se měl stát obětí holocaustu společně s jinými slovanskými národy. Od jeho likvidace nás zachránilo jen vítězství spojenců nad nacistickým Německem.

4. Iráčané protestují proti přítomnosti vojáků USA a NATO v Iráku. Je nutné poslat české vojáky domů.

V Iráku v ulicích demonstrují miliony lidí proti přítomnosti vojsk USA a NATO na svém území. Žádají jejich odchod v souladu s výzvou jejich parlamentu irácké vládě. Protest se samozřejmě týká i našich vojáků v rámci mise NATO. Od rezoluce iráckého parlamentu proti přítomnosti cizích vojsk žádá hnutí SPD stažení našich vojáků z Iráku. Jejich další přítomnost je možná pouze na základě souhlasu irácké vlády a parlamentu. Pokud proti vůli Iráčanů v Iráku zůstaneme, stáváme se okupační silou a je jen otázka času, kdy budou životy našich vojáků ohroženy. 

5. Velká Británie tento týden odejde z Evropské unie. EU zkrachovala a její konec je nevyhnutelný.

Britská královna Alžběta II. minulý týden podepsala tzv. zákon o brexitu. Definitivně tímto krokem ukončila diskuse o tom, jestli Velká Británie odejde z EU či nikoliv. Velká Británie tak na základě vůle většiny občanů vyjádřené referendem definitivně tento týden vystoupí z EU a je opět svobodná. Bude si moci sama uzavírat mezinárodní smlouvy, vytvářet svou zahraniční politiku a přijímat své zákony. Nikoliv diktát z Bruselu. Hnutí SPD v této souvislosti zastává názor, že i naši občané by měli mít právo se vyjádřit v referendech o zásadních otázkách směřování země, jako je účast v mezinárodních společenstvích – EU a NATO. Proto jsme do Sněmovny předložili návrh zákona o obecném  referendu, které by bylo závazné a obsahuje možnost hlasovat i o členství ČR v EU a v NATO. Ostatní parlamentní strany ale referendu brání. EU zkrachovala a její konec je nevyhnutelný. Hnutí SPD jako jediná politická síla nikdy nepochybovala o realizaci brexitu a nepochybovala, že vůle Britů po svobodě zvítězí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama