Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2021 7:26:25

Marine Le Penová by mohla být od dubna 2022 prezidentkou Francie!

Marine Le Penová by mohla být od dubna 2022 prezidentkou Francie!

Ve Francii se konají na jaře příštího roku prezidentské volby. Podle průzkumů, zveřejněných na serveru The Times, se k jejich vítězství přibližuje Marine Le Penová, což potvrzuje nárůst jejích preferencí.

Hnutí SPD velmi vítá, že v rámci francouzských prezidentských voleb v roce 2022 získává stále větší podporu Marine Le Penová. Jejím programem je, stejně jako SPD, spolupráce svobodných a suverénních evropských států, zásadní postoj proti imigraci a radikálnímu islámu a podpora slušných a pracujících občanů. Hnutí SPD je jedinou vlasteneckou stranou v České republice, která prosazuje politický program také na evropské úrovni spolu s nejsilnějšími evropskými vlasteneckými stranami, se kterými jsme ve společné frakci Identita a demokracie v Evropském parlamentu. Vznik politické skupiny Identita a demokracie (ID) dne 12. června roku 2019 oznámila právě předsedkyně francouzské strany Národní shromáždění Marine Le Penová. Skupina sdružuje celkem deset stran podobného zaměření. Kromě naší SPD a Národního shromáždění Marine Le Penové jí tvoří italská Liga Mattea Salviniho, holandská Strana pro svobodu Geerta Wilderse, Svobodná strana Rakouska, Alternativa pro Německo, Dánská lidová strana, Strana Finů, za Belgii Vlámský zájem, a Konzervativní lidová strana Estonska. Předsedou politické skupiny Identita a demokracie, kterou tvoří 76 europoslanců, byl zvolen Marco Zanni z italské strany Liga. Hnutí SPD ve frakci ID zastupují europoslanci Ivan David a Hynek Blaško.

Volby prezidenta Francie se budou konat v dubnu 2022 a vzejde z nich nový prezident Francie na funkční období 2022–2027. Pokud žádný z kandidátů nezíská v prvním kole nadpoloviční většinu hlasů, bude se o dva týdny později konat kolo druhé, do kterého postoupí první dva kandidáti z prvního kola. Zatím se spekuluje o celé řadě kandidátů na francouzského prezidenta, z nichž někteří už svou kandidaturu potvrdili.

Podle výsledků internetového průzkumu zveřejněného letos v březnu společností Harris Interactive vše nasvědčuje tomu, že by se ve druhém kole prezidentských voleb rozhodovalo mezi Macronem (52 procent) a Le Penovou (48 procent). Jde tak o nejmenší procentuální rozdíl, který kdy byl mezi těmito kandidáty zaznamenán. Březnové výsledky internetového průzkumu potvrdily, že stále více Francouzů by si přálo Le Penovou v Elysejském paláci v roli francouzské prezidentky. Podle expertů by se měla opakovat situace z roku 2017, kdy do druhého kola prezidentských voleb postoupil Macron a Le Penová, kdy Macron nakonec získal 66% a Le Penová 34%. Nyní je ale situace jiná, a kandidátka Národního shromáždění už nyní posílila o čtrnáct procentních bodů a její popularita v zemi mezi Francouzi stále stoupá.

Hnutí SPD by si velmi přálo, aby naše kolegyně z evropské vlastenecké frakce ID Marine Le Penová uspěla v prezidentských volbách v roce 2022. Mezi Francouzi její podpora stále roste, a pevně doufáme, že vše bude završeno tím, že Marine Le Penová bude v letech 2022 až 2027 prezidentkou Francie.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama